Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Symposium: Zorgprofessionals en wetenschappers over het wegnemen van verspilling

03 februari 2010

"Lean" denken is een belangrijk instrument om de kwaliteit en de efficiëncy gezondheidszorg te verbeteren. Het draait hierbij om het wegnemen van verspillingen, zoals bijvoorbeeld het inkorten van wachttijden van patiënten. Drie onderzoekscentra van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde organiseren op vrijdag 5 februari 2010 een symposium over dit thema. Meer dan 150 vertegenwoordigers van universiteiten en bedrijven en instellingen in de zorg uit heel Nederland zullen aanwezig zijn in Groningen.

Lees verder: http://www.rug.nl/feb/nieuws/archief/2010/100201LeanSymposium

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 17 oktober 2018

  Onderling contact tussen patiënten via social media leidt tot betere relatie met zorgverlener

  Chronisch zieken hebben baat bij online medisch advies van andere patiënten via bijvoorbeeld een Facebookgroep. Onderling contact tussen patiënten via social media heeft namelijk vaak een positief effect op de relatie tussen patiënt en zorgverlener...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...