Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Afscheid bibliothecaris Alex Klugkist 21 januari

21 januari 2010

Donderdag 21 januari 2010 neemt de bibliothecaris van de RUG, dr. Alex Klugkist, afscheid wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Sinds 1976 is Klugkist aan de RUG verbonden geweest; in 1982 werd hij onderbibliothecaris en sinds 1990 is hij bibliothecaris.

Op diverse manieren wordt aandacht besteed aan dit bijzondere moment:

Afscheidsreceptie

Op de afscheidsreceptie zullen verschillende sprekers het woord voeren: prof. dr. Koos Duppen namens het College van Bestuur van de RUG, drs. Maria Heijne namens het UKB (het samenwerkingsverband van Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek), en de nieuwe bibliothecaris van de RUG, drs. Marjolein Nieboer.

Plaats en tijd: d onderdag 21 januari 2010, 15.00 uur, Kantine, 4e verdieping, Universiteitsbibliotheek, Broerstraat 4, 9712 CP Groningen

Tentoonstelling

In het trappenhuis op de derde verdieping van de Universiteitsbibliotheek is een tentoonstelling te zien met foto's en krantenknipsels uit de periode dat Klugkist bibliothecaris was. Ook zijn er bijzondere aanwinsten te zien die onder zijn bewind zijn aangeschaft of verkregen. Alles tezamen geeft de tentoonstelling een boeiend overzicht en fraai tijdsbeeld van de ‘periode-Klugkist’ in bibliotheekland.

Plaats: Trappenhuis, 3e verdieping, Universiteitsbibliotheek. Openingstijden UB.

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:58

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.