Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Afscheid bibliothecaris Alex Klugkist 21 januari

21 januari 2010

Donderdag 21 januari 2010 neemt de bibliothecaris van de RUG, dr. Alex Klugkist, afscheid wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Sinds 1976 is Klugkist aan de RUG verbonden geweest; in 1982 werd hij onderbibliothecaris en sinds 1990 is hij bibliothecaris.

Op diverse manieren wordt aandacht besteed aan dit bijzondere moment:

Afscheidsreceptie

Op de afscheidsreceptie zullen verschillende sprekers het woord voeren: prof. dr. Koos Duppen namens het College van Bestuur van de RUG, drs. Maria Heijne namens het UKB (het samenwerkingsverband van Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek), en de nieuwe bibliothecaris van de RUG, drs. Marjolein Nieboer.

Plaats en tijd: d onderdag 21 januari 2010, 15.00 uur, Kantine, 4e verdieping, Universiteitsbibliotheek, Broerstraat 4, 9712 CP Groningen

Tentoonstelling

In het trappenhuis op de derde verdieping van de Universiteitsbibliotheek is een tentoonstelling te zien met foto's en krantenknipsels uit de periode dat Klugkist bibliothecaris was. Ook zijn er bijzondere aanwinsten te zien die onder zijn bewind zijn aangeschaft of verkregen. Alles tezamen geeft de tentoonstelling een boeiend overzicht en fraai tijdsbeeld van de ‘periode-Klugkist’ in bibliotheekland.

Plaats: Trappenhuis, 3e verdieping, Universiteitsbibliotheek. Openingstijden UB.

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:58

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...