Afscheid bibliothecaris Alex Klugkist 21 januari

21 januari 2010

Donderdag 21 januari 2010 neemt de bibliothecaris van de RUG, dr. Alex Klugkist, afscheid wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Sinds 1976 is Klugkist aan de RUG verbonden geweest; in 1982 werd hij onderbibliothecaris en sinds 1990 is hij bibliothecaris.

Op diverse manieren wordt aandacht besteed aan dit bijzondere moment:

Afscheidsreceptie

Op de afscheidsreceptie zullen verschillende sprekers het woord voeren: prof. dr. Koos Duppen namens het College van Bestuur van de RUG, drs. Maria Heijne namens het UKB (het samenwerkingsverband van Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek), en de nieuwe bibliothecaris van de RUG, drs. Marjolein Nieboer.

Plaats en tijd: d onderdag 21 januari 2010, 15.00 uur, Kantine, 4e verdieping, Universiteitsbibliotheek, Broerstraat 4, 9712 CP Groningen

Tentoonstelling

In het trappenhuis op de derde verdieping van de Universiteitsbibliotheek is een tentoonstelling te zien met foto's en krantenknipsels uit de periode dat Klugkist bibliothecaris was. Ook zijn er bijzondere aanwinsten te zien die onder zijn bewind zijn aangeschaft of verkregen. Alles tezamen geeft de tentoonstelling een boeiend overzicht en fraai tijdsbeeld van de ‘periode-Klugkist’ in bibliotheekland.

Plaats: Trappenhuis, 3e verdieping, Universiteitsbibliotheek. Openingstijden UB.

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:58