Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eredoctoraat voor Prof.dr. S.L. Radt

15 januari 2010
Eredoctoraat Radt
Foto: Michiel Thomas

Prof. Dr. Stefan L. Radt, van 1967-1987 hoogleraar Grieks aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft op 14 januari 2010 een eredoctoraat gekregen aan de universiteit van Münster. Tijdens een indrukwekkende plechtigheid heeft professor Radt uit handen van prof.dr. Christian Pietsch de oorkonde ontvangen waarmee het eredoctoraat werd bekrachtigd. In zijn rede wees professor Pietsch erop dat Radt zich internationaal heeft onderscheiden door een aantal belangrijke publicaties, zoals de edities van de fragmenten van Aeschylus en Sophocles en een inmiddels bijna voltooide editie met een Duitse vertaling en commentaar van de geograaf Strabo. Bovendien wees hij erop dat Radt, die voor de Tweede Wereldoorlog Berlijn heeft moeten ontvluchten en in Nederland heeft moeten onderduiken, zich ondanks dit verleden steeds nauw verbonden heeft gevoeld met Duitsland. In de periode na de oorlog is hij zo onder de klassieke filologen een symbool geworden voor de wederzijdse verzoening tussen Duitsland en Nederland.

Een uitgebreid Duitstalig verslag is te vinden op de site van de Universiteit van Münster.

Michiel Thomas, Rijksuniversiteit Groningen, heeft een foto-impressie van de avond gemaakt.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 13:53

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.