Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Volg het debat tussen Oldenhuis en Ankersmit op radio 5

20 januari 2010

Op woensdag 20 januari, van 21.00 tot 22.00 uur debatteert professor Fokko Oldenhuis (hoogleraar Religie en Recht aan de faculteit Rechtsgeleerdheid en aan de faculteit Godgeleerdheid en godsdienstwetenschap) met professor Frank Ankersmit (hoogleraar Theoretische en Intellectuele geschiedenis) over het proces tegen de uitlatingen van Geert Wilders over de Islam. Het debat wordt gevoerd via radio 5 in het programma ‘Hoe? Zo!’ Van Teleac.  

Het proces tegen Wilders krijgt nationaal grote belangstelling en leidt tot uiteenlopende meningen. Oldenhuis heeft zich tot nu toe enkele malen via een column (zie hiervoor onder meer http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/opinie/2009/opinie09_51 ) kritisch uitgelaten tegen de uitspraken van Wilders. Ankersmit heeft onlangs in een artikel in Trouw betoogd dat het Hof Amsterdam door zich te mengen in het politieke debat overimmigratie en integratie misbruik heeft gemaakt van zijn juridische bevoegheden. Oldenhuis is het hiermee pertinent oneens.  

Radio 5 is overal in Nederland goed te beluisteren op 747 AM of via de kabel. Ook Digitenne van KPN geeft het signaal door.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:18

Meer nieuws

 • 04 juli 2018

  Met fotostrips beter voorbereid naar de dokter

  Fotostrips lijken een goede manier om patiënten voor te bereiden op een gesprek met een dokter. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Ruth Koops van ’t Jagt. Vooral ouderen en anderen die moeite hebben met een huisarts te communiceren kunnen er veel...

 • 29 juni 2018

  Kijkmiddag scheepswrak Rutten op zaterdag 30 juni

  Aanstaande zaterdag 30 juni organiseert de Rijksuniversiteit Groningen een kijkmiddag bij het wrak van een vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder. Bezoekers zijn van harte welkom bij de opgraving nabij Rutten tussen 13.00 en 16.00 uur...

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzocht hoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...