Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Volg het debat tussen Oldenhuis en Ankersmit op radio 5

20 januari 2010

Op woensdag 20 januari, van 21.00 tot 22.00 uur debatteert professor Fokko Oldenhuis (hoogleraar Religie en Recht aan de faculteit Rechtsgeleerdheid en aan de faculteit Godgeleerdheid en godsdienstwetenschap) met professor Frank Ankersmit (hoogleraar Theoretische en Intellectuele geschiedenis) over het proces tegen de uitlatingen van Geert Wilders over de Islam. Het debat wordt gevoerd via radio 5 in het programma ‘Hoe? Zo!’ Van Teleac.  

Het proces tegen Wilders krijgt nationaal grote belangstelling en leidt tot uiteenlopende meningen. Oldenhuis heeft zich tot nu toe enkele malen via een column (zie hiervoor onder meer http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/opinie/2009/opinie09_51 ) kritisch uitgelaten tegen de uitspraken van Wilders. Ankersmit heeft onlangs in een artikel in Trouw betoogd dat het Hof Amsterdam door zich te mengen in het politieke debat overimmigratie en integratie misbruik heeft gemaakt van zijn juridische bevoegheden. Oldenhuis is het hiermee pertinent oneens.  

Radio 5 is overal in Nederland goed te beluisteren op 747 AM of via de kabel. Ook Digitenne van KPN geeft het signaal door.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:18

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.