Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sebastian Sobecki hoogleraar Engelse historische taal- en letterkunde alsmede de Oudgermanistiek

01 januari 2010
Prof. dr. Sebastian Sobecki
Prof. dr. Sebastian Sobecki

Dr. Sebastian Sobecki wordt per 1 januari 2010 benoemd tot hoogleraar Engelse historische taal- en letterkunde alsmede de Oudgermanistiek bij de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

Dr. Sebastian Sobecki (1973) studeerde aan de universiteit van Cambridge, alwaar hij in 2005 ook promoveerde, in de middeleeuwse literatuur. Hij is sinds 2007 werkzaam als assistant-professor aan McGill University in Montreal. Sobecki heeft zich gespecialiseerd in de late middeleeuwen. Zijn wetenschappelijke werk wordt gekenmerkt door een letterkundige en cultuurkundige benadering van teksten en thema’s.

Meer informatie

Prof. dr. Sebastian Sobecki

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:18

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.