Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Videoconferentie met de Beagle

07 december 2009

Dinsdag 8 december 2009, 16.00-17.00 uur, wordt vanuit het Universiteitsmuseum een videoconferentie belegd onder leiding prof.dr. Bram Buunk. Onderzoekers en studenten van het Groningse Centre for Ecological and Evolutionary Studies (CEES) discussiëren met opvarenden van de klipper Stad Amsterdam, de 'Beagle', en met bekende primatoloog prof.dr. Jan van Hooff (universiteit Utrecht) over Darwins meesterwerk On the Origin of Species.

De conferentie wordt live uitgezonden via internet. Meer informatie:

www.rug.nl/videoconferentie

U kunt de discussie bijwonen op twee locaties:
Universiteitsmuseum, Oude Kijk in 't Jatstraat 7a, Groningen. Voor deze locatie svp reserveren bij Geramé Wouters , Biologisch Centrum, zaal C6, Kerklaan 30, Haren.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:26

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...