Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Videoconferentie met de Beagle

07 december 2009

Dinsdag 8 december 2009, 16.00-17.00 uur, wordt vanuit het Universiteitsmuseum een videoconferentie belegd onder leiding prof.dr. Bram Buunk. Onderzoekers en studenten van het Groningse Centre for Ecological and Evolutionary Studies (CEES) discussiëren met opvarenden van de klipper Stad Amsterdam, de 'Beagle', en met bekende primatoloog prof.dr. Jan van Hooff (universiteit Utrecht) over Darwins meesterwerk On the Origin of Species.

De conferentie wordt live uitgezonden via internet. Meer informatie:

www.rug.nl/videoconferentie

U kunt de discussie bijwonen op twee locaties:
Universiteitsmuseum, Oude Kijk in 't Jatstraat 7a, Groningen. Voor deze locatie svp reserveren bij Geramé Wouters , Biologisch Centrum, zaal C6, Kerklaan 30, Haren.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:26

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...