Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Electronic structure of some organic, inorganic and hybrid materials

07 december 2009

Promotie: I. Shokaryev, 10.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Electronic structure of some organic, inorganic and hybrid materials

Promotor(s): prof.dr. R.A. de Groot, prof.dr. T.T.M. Palstra

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Contact: Igor Shokaryev, tel. 06-55165449, e-mail: i.shokaryev@gmail.com

Nieuwe materialen op de computer ontwerpen

Igor Shokaryev hanteerde in zijn promotie-onderzoek ab initio methoden om de elektronische structuren van materialen te bestuderen. In deze methoden wordt uitgegaan van de constanten die bekend zijn uit de kwantumchemie. Gegevens die afkomstig zijn uit experimenten worden niet gebruikt . Nieuwe materialen kunnen zo volledig op de computer worden ontworpen. Shokaryev maakte in zijn onderzoek gebruikt van het Vienna Ab Initio Simulation Package.

Igor Shokaryev (Oekraïne, 1980) studeerde theoretische natuurkunde in Utrecht. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling vaste stof chemie van het Zernike Institute for Advanced Materials. Shokaryev is na afronding van het onderzoek gaan werken bij Datawell bv, Oceanographic Instruments.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....