Electronic structure of some organic, inorganic and hybrid materials

07 december 2009

Promotie: I. Shokaryev, 10.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Electronic structure of some organic, inorganic and hybrid materials

Promotor(s): prof.dr. R.A. de Groot, prof.dr. T.T.M. Palstra

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Contact: Igor Shokaryev, tel. 06-55165449, e-mail: i.shokaryev@gmail.com

Nieuwe materialen op de computer ontwerpen

Igor Shokaryev hanteerde in zijn promotie-onderzoek ab initio methoden om de elektronische structuren van materialen te bestuderen. In deze methoden wordt uitgegaan van de constanten die bekend zijn uit de kwantumchemie. Gegevens die afkomstig zijn uit experimenten worden niet gebruikt . Nieuwe materialen kunnen zo volledig op de computer worden ontworpen. Shokaryev maakte in zijn onderzoek gebruikt van het Vienna Ab Initio Simulation Package.

Igor Shokaryev (Oekraïne, 1980) studeerde theoretische natuurkunde in Utrecht. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling vaste stof chemie van het Zernike Institute for Advanced Materials. Shokaryev is na afronding van het onderzoek gaan werken bij Datawell bv, Oceanographic Instruments.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38
printOok beschikbaar in het: English