Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Electronic structure of some organic, inorganic and hybrid materials

07 december 2009

Promotie: I. Shokaryev, 10.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Electronic structure of some organic, inorganic and hybrid materials

Promotor(s): prof.dr. R.A. de Groot, prof.dr. T.T.M. Palstra

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Contact: Igor Shokaryev, tel. 06-55165449, e-mail: i.shokaryev@gmail.com

Nieuwe materialen op de computer ontwerpen

Igor Shokaryev hanteerde in zijn promotie-onderzoek ab initio methoden om de elektronische structuren van materialen te bestuderen. In deze methoden wordt uitgegaan van de constanten die bekend zijn uit de kwantumchemie. Gegevens die afkomstig zijn uit experimenten worden niet gebruikt . Nieuwe materialen kunnen zo volledig op de computer worden ontworpen. Shokaryev maakte in zijn onderzoek gebruikt van het Vienna Ab Initio Simulation Package.

Igor Shokaryev (Oekraïne, 1980) studeerde theoretische natuurkunde in Utrecht. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling vaste stof chemie van het Zernike Institute for Advanced Materials. Shokaryev is na afronding van het onderzoek gaan werken bij Datawell bv, Oceanographic Instruments.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...