Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

VIDI - aanvragen Barteld Kooi en Sonja Smets gehonoreerd

20 november 2009

De NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) heeft besloten 89 van de in totaal 508 ingediende voorstellen te honoreren. Trots brengen wij het nieuws dat zowel aan dr. Barteld Kooi als aan dr. Sonja Smets een VIDI-subsidie is toegekend.

Barteld Kooi voor zijn project: Logics for intelligent interaction: expressivity and succinctness
Een korte samenvatting van dit project:
Er komt nogal wat kijken bij sociale interactie: leren, communiceren, redeneren, coördineren, etc. Veel logici houden zich bezig met
sociale interactie, maar zijn de theorieën die zij verzinnen verschillende stukjes van dezelfde puzzel, of wordt het wiel telkens
opnieuw uitgevonden?

Van de 59 bij het Gebied Geesteswetenschappen ingediende Vidi-aanvragen zijn er 10 gehonoreerd. Barteld Kooi ontving in 2005 al een VENI-subsidie van het NWO.

Sonja Smets voor haar project: Reasoning about quantum interaction: Logical modelling and verification of multi-agent quantum protocols.
Een korte samenvatting van dit project:
De implementatie van quantuminformatietechnologie voor communicatie en de beveiliging van gegevens boekt snel vooruitgang.  Deze
technologie is gebaseerd op onderliggende interactieve klassieke en quantumprocedures. De onderzoekers gebruiken technieken uit de logica voor de analyse van deze procedures en gaan na of ze correct en veilig zijn.

Van de 48 aanvragen binnen het Multidisciplinaire gebied zijn er 7 gehonoreerd. Sonja Smets is sinds januari 2009 als Rosalind Franklin Fellow verbonden aan de Faculteiten Wijsbegeerte en Wiskunde & Natuurwetenschappen (Kunstmatige Intelligentie). Vorig jaar waren zowel KI als filosofie succesvol in de VICI-ronde.

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 16:13

Meer nieuws