Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bram Buunk zondag in de Beagle

19 november 2009

In de volgende aflevering van de Beagle (VPRO, zondag 22 november, 21.10 uur) komt  prof.dr. Bram Buunk aan het woord. Buunk, hoogleraar evolutionaire sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Akademiehoogleraar namens de KNAW, is aan boord van de klipper Stad Amsterdam, die in deze aflevering de Uruguayaanse stad Montevideo aandoet.


Darwin was in deze stad - zo wordt beweerd - verliefd. Buunk doet onderzoek naar jaloezie, onder andere naar een theorie die een verband legt tussen jaloezie en de verhouding tussen de lengten van de wijs- en de ringvinger. De verhouding zou terug te voeren zijn op stoffen, die een rol spelen in de embryonale ontwikkeling en leiden tot een mannelijk of vrouwelijk karakter.


Zie ook: http://beagle.vpro.nl/#/blog/item/2434/

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...