Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bram Buunk zondag in de Beagle

19 november 2009

In de volgende aflevering van de Beagle (VPRO, zondag 22 november, 21.10 uur) komt  prof.dr. Bram Buunk aan het woord. Buunk, hoogleraar evolutionaire sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Akademiehoogleraar namens de KNAW, is aan boord van de klipper Stad Amsterdam, die in deze aflevering de Uruguayaanse stad Montevideo aandoet.


Darwin was in deze stad - zo wordt beweerd - verliefd. Buunk doet onderzoek naar jaloezie, onder andere naar een theorie die een verband legt tussen jaloezie en de verhouding tussen de lengten van de wijs- en de ringvinger. De verhouding zou terug te voeren zijn op stoffen, die een rol spelen in de embryonale ontwikkeling en leiden tot een mannelijk of vrouwelijk karakter.


Zie ook: http://beagle.vpro.nl/#/blog/item/2434/

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 17 september 2018

  Pesten is een probleem van ons allemaal

  Van leerkrachten wordt veel verwacht; naast een stimulerend academisch klimaat, moeten ze er ook voor zorgen dat er niet gepest wordt in de klas. Ze zijn echter niet voldoende opgeleid om pesten effectief aan te kunnen pakken. Bovendien ontbreekt er...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...