Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bram Buunk zondag in de Beagle

19 november 2009

In de volgende aflevering van de Beagle (VPRO, zondag 22 november, 21.10 uur) komt  prof.dr. Bram Buunk aan het woord. Buunk, hoogleraar evolutionaire sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Akademiehoogleraar namens de KNAW, is aan boord van de klipper Stad Amsterdam, die in deze aflevering de Uruguayaanse stad Montevideo aandoet.


Darwin was in deze stad - zo wordt beweerd - verliefd. Buunk doet onderzoek naar jaloezie, onder andere naar een theorie die een verband legt tussen jaloezie en de verhouding tussen de lengten van de wijs- en de ringvinger. De verhouding zou terug te voeren zijn op stoffen, die een rol spelen in de embryonale ontwikkeling en leiden tot een mannelijk of vrouwelijk karakter.


Zie ook: http://beagle.vpro.nl/#/blog/item/2434/

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13
printView this page in: English

Meer nieuws