Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

University of Groningen and Universitas Indonesia agree to establish joint Master in Economics

10 november 2009

To further strengthen and extend cooperative relations between the University of Groningen (RUG) and Universitas Indonesia (UI), a delegation of guests from Indonesia visited the Faculty of Economics and Business on Friday 6 November. The delegation comprised four representatives from the Indonesian National Development Planning Agency (BAPPENAS), Mr. Avip Syaefullah, Head of Center for Planners' Development, Education and Training, Ms. Hayu Parasati, Director of Urban and Regional Affairs, Ms. Meily Djohar, Head of Information and Planners' Services Division, and Ms. Zamilah Chairani, Head of Education and Training Division, and Prof. Dr. Nachrowi, Director of the Graduate Program of Economics, Faculty of Economics (PPIE,UI).

A cooperative agreement between FEB (RUG) and PPIE (UI) has been signed by our Dean, Prof. Elmer Sterken, and witnessed by Prof. Nachrowi and Mr. Avip Syaefullah. The agreement concerns an arrangement whereby Indonesian students who have participated in a Graduate Diploma at UI are given the opportunity to enter the MSc Economics or MSc IE&B at FEB.  This joint FEB-PPIE Master programme in (Development) Economics, which has been established within the framework of enhancing the capacity building of government officers in Indonesia, will be coordinated by Dr. Bart Los (for FEB, RUG) and Prof. Nachrowi (for PPIE, UI).

Prof. Elmer Sterken, Prof. Nachrowi and Mr. Avip Syaefullah
Prof. Elmer Sterken, Prof. Nachrowi and Mr. Avip Syaefullah
Prof. Elmer Sterken, Prof. Nachrowi and Mr. Avip Syaefullah
Prof. Elmer Sterken, Prof. Nachrowi and Mr. Avip Syaefullah
Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...

 • 17 augustus 2018

  Lokale Lasten Calculator maakt vergelijken belastingen eenvoudig

  Voor het eerst kan iedere Nederlander zonder moeite zien hoeveel hij of zij moet betalen aan gemeente, provincie en waterschap. Vandaag presenteert het Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen...