Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

ECPM XXXVII succesvol

02 november 2009

Van woensdag 28 tot zaterdag 31 oktober is de 37ste editie van de European Cyclotron Progress Meeting (ECPM) gehouden in het Hampshire Hotel Plaza Groningen. De bijeenkomst startte met een eendaagse educatieve sessie waarin 46 deelnemers lezingen volgden over verschillende aspecten van cyclotronontwerp.

Vanaf donderdag waren 86 deelnemers uit 14 Europese landen (en Canada) aanwezig bij de conferentie, waar 29 verhalen en 18 posterbijdragen werden gepresenteerd. De agenda bevatte een verscheidenheid aan onderwerpen betreffende cyclotrons, zoals: bundeldynamica, technisch ontwerp, toekomstige ontwikkelingen in onderzoek, en verder toepassingen in hadrontherapie, industrie en geneeskunde.

Deelnemers ECPM
Laatst gewijzigd:31 oktober 2016 11:50

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...