Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wara Wende ontvangt € 190.000 voor de organisatie van cabaretprijs 'Das Schwarze Schaf'

30 oktober 2009

Prof. dr. Wara Wende heeft, samen met twee Duitse collega's, (net als in 2008) voor de organisatie van de cabaret prijs 'Das Schwarze Schaf' € 190.000 van de Stichting Mercator ontvangen.

De cabaret prijs wordt uitgereikt voor uitstekende prestaties op het terrein van het politieke cabaret. Wara Wende is betrokken bij de organisatie alsmede voorzitster van de jury voor de voorrondes. De voorrondes vinden plaats in de steden Emmerich, Krefeld, Moers en Wesel.

De finale wordt in Duisburg gehouden, waar op 24 april 2010 ook de prijsuitreiking plaatsvindt. Wara Wende is lid van de jury waarvan de bekende Duitse cabaretier Harald Schmidt het voorzitterschap zal bekleden.

Meer informatie

www.dasschwarzeschaf.com

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:17

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.