Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nobelprijs voor RUG-eredoctor Oliver E. Williamson

13 oktober 2009

De Amerikaanse econoom Oliver E. Williamson, die op 12 oktober de Nobelprijs economie heeft gekregen, ontving in 1989 een eredoctoraat in de Economische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Williamson (1932) krijgt de Nobelprijs samen met Elinor Ostrom. Beide economen onderzochten hoe economische transacties buiten de markt om tot stand kunnen komen. Williamson concentreerde zich op onderzoek naar de wijze waarop in bedrijven en economieën besluiten worden genomen. Williamson is emeritus hoogleraar aan de University of California, Berkeley.

Mede-Nobelprijswinnaar Ostrom (1933) geeft op donderdag 5 november een lezing aan de Rijksuniversiteit Groningen. De voordracht behoort tot de serie Darwin Today van Studium Generale en heeft als titel: Darwinism and Political Sciences, the Evolution of Institutions.

Website Nobel Prize

Website RUG eredoctoraten

Laatst gewijzigd:13 september 2018 11:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...