Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nobelprijs voor RUG-eredoctor Oliver E. Williamson

13 oktober 2009

De Amerikaanse econoom Oliver E. Williamson, die op 12 oktober de Nobelprijs economie heeft gekregen, ontving in 1989 een eredoctoraat in de Economische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Williamson (1932) krijgt de Nobelprijs samen met Elinor Ostrom. Beide economen onderzochten hoe economische transacties buiten de markt om tot stand kunnen komen. Williamson concentreerde zich op onderzoek naar de wijze waarop in bedrijven en economieën besluiten worden genomen. Williamson is emeritus hoogleraar aan de University of California, Berkeley.

Mede-Nobelprijswinnaar Ostrom (1933) geeft op donderdag 5 november een lezing aan de Rijksuniversiteit Groningen. De voordracht behoort tot de serie Darwin Today van Studium Generale en heeft als titel: Darwinism and Political Sciences, the Evolution of Institutions.

Website Nobel Prize

Website RUG eredoctoraten

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...