Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nobelprijs voor RUG-eredoctor Oliver E. Williamson

13 oktober 2009

De Amerikaanse econoom Oliver E. Williamson, die op 12 oktober de Nobelprijs economie heeft gekregen, ontving in 1989 een eredoctoraat in de Economische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Williamson (1932) krijgt de Nobelprijs samen met Elinor Ostrom. Beide economen onderzochten hoe economische transacties buiten de markt om tot stand kunnen komen. Williamson concentreerde zich op onderzoek naar de wijze waarop in bedrijven en economieën besluiten worden genomen. Williamson is emeritus hoogleraar aan de University of California, Berkeley.

Mede-Nobelprijswinnaar Ostrom (1933) geeft op donderdag 5 november een lezing aan de Rijksuniversiteit Groningen. De voordracht behoort tot de serie Darwin Today van Studium Generale en heeft als titel: Darwinism and Political Sciences, the Evolution of Institutions.

Website Nobel Prize

Website RUG eredoctoraten

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...