Nobelprijs voor RUG-eredoctor Oliver E. Williamson

13 oktober 2009

De Amerikaanse econoom Oliver E. Williamson, die op 12 oktober de Nobelprijs economie heeft gekregen, ontving in 1989 een eredoctoraat in de Economische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Williamson (1932) krijgt de Nobelprijs samen met Elinor Ostrom. Beide economen onderzochten hoe economische transacties buiten de markt om tot stand kunnen komen. Williamson concentreerde zich op onderzoek naar de wijze waarop in bedrijven en economieën besluiten worden genomen. Williamson is emeritus hoogleraar aan de University of California, Berkeley.

Mede-Nobelprijswinnaar Ostrom (1933) geeft op donderdag 5 november een lezing aan de Rijksuniversiteit Groningen. De voordracht behoort tot de serie Darwin Today van Studium Generale en heeft als titel: Darwinism and Political Sciences, the Evolution of Institutions.

Website Nobel Prize

Website RUG eredoctoraten