Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Laatste nieuws mailvoorziening

12 oktober 2009

Achtergrondinformatie over de oorzaak van de mailproblemen, 16 oktober 2009

Er is enige voortgang geboekt bij de analyse van de oorzaken van de mailstoring. SUN heeft vrijdagochtend 16 oktober mondeling verslag gedaan van haar bevindingen. Deze bevindingen moeten nog worden aangevuld met de antwoorden op een aantal vragen van technici van CIT en ZXFactory. SUN zal volgende week een officieel rapport uitbrengen. De belangrijkste conclusie is dat het performanceverlies van maandag 21 en dinsdag 22 september los staat van de daarop volgende ‘crash’ van het ZFS filesysteem. Nadere informatie volgt zodra SUN het officiële rapport heeft vrijgegeven.

 

Stand van zaken herstelwerkzaamheden 12 oktober 2009

Het terugzetten van de mail in de folder 'restore-200909' is afgerond. Lees in onze instructies hoe u de herstelde mail kunt verwerken.

 

  • Instructie Thunderbird
  • Instructie Outlook Express
  • Instructie Outlook 2003

Stand van zaken herstelwerkzaamheden 9 oktober 2009

De herstelwerkzaamheden zijn afgerond. ZX is er samen met het CIT in geslaagd om de tot op heden ontbrekende mail te herstellen. De steekproeven zien er betrouwbaar uit en voor zover wij kunnen overzien is alle mail weer terug. Vanaf vrijdagmiddag 9 oktober 17.00 uur zal deze mail in de loop van de komende dagen aan u worden aangeboden. U treft uiterlijk maandag 12 oktober een nieuwe folder (map) 'restore-200909' aan. Hierin wordt alle mail geplaatst die nog ontbrak. De ‘restore-200909’ folder heeft de folderstructuur zoals u die op 22 september had.

Let op: Zolang het terugzetten van der mail nog loopt, is het van belang dat u geen mailfolders verwijdert of versleept! Wij geven op de website aan wanneer alle mail afgeleverd is. Lees daarna in onze instructies hoe u de herstelde mail kunt verwerken.

  • Instructie Thunderbird
  • Instructie Outlook Express
  • Instructie Outlook 2003

Achtergrondinformatie

  • Lees meer over de achtergrond van de storing in de dataopslag van de nieuwe e-mailomgeving
  • Lees meer  over gebeurtenissen in de week van de storing. (verklaring van de Algemeen Directeur CIT)
  • Lees meer  over de geschiedenis van het project 'vernieuwing mailvoorziening'
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13
printView this page in: English

Meer nieuws