Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Faculteit Wijsbegeerte nu volledig draadloos (WIFI)

05 oktober 2009
Docenten en studenten maken steeds vaker gebruik van laptops. Omdat de vraag enorm is toegenomen, is besloten om de faculteit volledig draadloos te maken. De afgelopen zomer is er hard aan gewerkt en nu is het dan zover dat het gebouw een volledige WIFI-dekking heeft. Dat betekent dat overal in het gebouw met een laptop een draadloze internetverbinding te maken is.

Om van het draadloos netwerk gebruik te kunnen maken, dient er op de laptop beveiligingssoftware geïnstalleerd te worden die nodig is om de gegevens versleuteld te versturen.

Overigens is de Rijksuniversiteit Groningen aangesloten bij het internationale draadloosnetwerk EduRoam. Hierdoor kun je ook binnen Nederland en vele landen in Europa bij verschillende onderwijsinstellingen een WIFI-verbinding maken met behulp van je S- of P-nummer in combinatie met het bijbehorende wachtwoord. Meer informatie hierover kun je vinden op:

http://www.eduroam.nl

http://www.eduroam.org/

Wij willen je ook graag attenderen op Draadloos Groningen. De Zernikecampus en de binnenstad van Groningen zullen binnenkort ook draadloos zijn, zodat je ook buiten een draadloze verbinding kunt opzetten d.m.v. je S- of P-nummer en het bijbehorende wachtwoord. Meer informatie hierover kun je vinden op:

http://www.draadloosgroningen.nl

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 16:17

Meer nieuws