Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Optimising project finance solutions in the water sector. Suggestions for enhanced public private partnerships in developing countries

19 oktober 2009

Promotie: X.C. Mandri Perrott, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Optimising project finance solutions in the water sector. Suggestions for enhanced public private partnerships in developing countries

Promotor(s): prof.dr. H. Folmer

Faculteit: Ruimtelijke Wetenschappen

 

Betere contracten nodig bij aanbesteding projecten in watersector

Promovendus Xavier Cledan Mandri Perrott deed onderzoek naar Publiek-Private Partnerschappen (PPP’s) in de watersector. Zijn doel was vast te stellen hoe Publiek-Private Partnerschappen (PPP’s) zo goed mogelijk kunnen worden aangewend voor de levering van water- en afvalwaterdiensten op de lange termijn en hierover praktische aanbevelingen te doen voor beleidsmakers en -uitvoerders in de sector. Deze aanbevelingen bestaan onder meer uit een uitgebreide en gedetailleerde benadering van betere methodes voor het opstellen van contracten met het oog op een doeltreffende en duurzame dienstverlening op de lange termijn, betere soorten PPP’s en een benadering van aanpassing van openbare aanbestedingsprocedures voor PPP-contracten. Ten slotte doet Mandri Perrott een aanbeveling met betrekking tot een voorgestelde methode voor het omgaan met de gevolgen van onvolkomen of niet-beschikbare gegevens voor de doeltreffendheid of duurzaamheid op de lange termijn.

Xavier Cledan Mandri Perrott (Mexico, 1972) studeerde aan de University of Central England. Hij verrichtte zijn onderzoek aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...