Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Optimising project finance solutions in the water sector. Suggestions for enhanced public private partnerships in developing countries

19 oktober 2009

Promotie: X.C. Mandri Perrott, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Optimising project finance solutions in the water sector. Suggestions for enhanced public private partnerships in developing countries

Promotor(s): prof.dr. H. Folmer

Faculteit: Ruimtelijke Wetenschappen

 

Betere contracten nodig bij aanbesteding projecten in watersector

Promovendus Xavier Cledan Mandri Perrott deed onderzoek naar Publiek-Private Partnerschappen (PPP’s) in de watersector. Zijn doel was vast te stellen hoe Publiek-Private Partnerschappen (PPP’s) zo goed mogelijk kunnen worden aangewend voor de levering van water- en afvalwaterdiensten op de lange termijn en hierover praktische aanbevelingen te doen voor beleidsmakers en -uitvoerders in de sector. Deze aanbevelingen bestaan onder meer uit een uitgebreide en gedetailleerde benadering van betere methodes voor het opstellen van contracten met het oog op een doeltreffende en duurzame dienstverlening op de lange termijn, betere soorten PPP’s en een benadering van aanpassing van openbare aanbestedingsprocedures voor PPP-contracten. Ten slotte doet Mandri Perrott een aanbeveling met betrekking tot een voorgestelde methode voor het omgaan met de gevolgen van onvolkomen of niet-beschikbare gegevens voor de doeltreffendheid of duurzaamheid op de lange termijn.

Xavier Cledan Mandri Perrott (Mexico, 1972) studeerde aan de University of Central England. Hij verrichtte zijn onderzoek aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....