Janke Cohen-Schotanus benoemd tot hoogleraar Onderzoek van onderwijs in de medische wetenschap

02 oktober 2009

Dr. J. Cohen-Schotanus is per 15 september 2009 benoemd tot hoogleraar in het Onderzoek van onderwijs in de medische wetenschap bij de Rijksuniversiteit Groningen/Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij werkt op dit moment als hoofd van het Centrum voor Innovatie en Onderzoek van Medisch Onderwijs in het UMCG.

Janke Cohen-Schotanus (Leeuwarden, 1948) studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werkte zij in meerdere functies bij de opleiding Geneeskunde in Groningen. Zij promoveerde in 1994 tot doctor in de Medische Wetenschappen op het proefschrift ‘Effecten van curriculumveranderingen, studiewaardering, studeergedrag, kennis en studiedoorstroom en een veranderd medisch curriculum’. Daarna was zij als hoofd van de afdeling Onderwijsontwikkeling en Kwaliteitszorg Onderwijsinstituut betrokken bij de ontwikkeling en introductie van de Geneeskunde curricula C2000 en G2010. Zij richt zich in haar onderzoek met name op nieuw ontwikkelde onderwijsactiviteiten in de initiële en de vervolgopleidingen. Aandachtspunten hierin zijn de invloed van toetsing op studeergedrag, doorstroom en rendement, en de effectiviteit van het leren op de klinische werkplek.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13