Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Schaatsexpositie Science on Ice opent 2 november

30 oktober 2009

"Science on Ice" is de titel van een interactieve expositie over hoe de wetenschap (econometrie) bij kan dragen aan de topsport schaatsen. De expositie loopt van 2 november tot 23 december in de Plaza van het gebouw van de Faulteit Economie en Bedijfskunde van de RUG. Bij de opening op maandag 2 november spreekt professor Gerard Sierksma. Sierksma adviseert de KNSB over de vraag welke schaatsers en schaatssters naar de Olympische Spelen moeten.

Nederland telt '16 miljoen schaatscoaches'. Natuurlijk moet Sven Kramer op de vijf en de tien kilometer starten. Maar wie zijn de andere schaatsers en schaatssters die Nederland gaan vertegenwoordigen op de Olympische Winterspelen in Vancouver? Econometristen van de Rijksuniversiteit Groningen (waaronder Gerard Sierksma) adviseren de KNSB over wat de beste Nederlandse schaatsselectie is. Hoe hebben ze dat berekend? Hoe hebben technologische materialen de schaatstijden beïnvloed? Ontdek dat bij Science on Ice.

Als bezoeker van de expo kunt u ook aangeven welke schaatsers u naar Vancouver zou sturen. Geef uw mening en win een leerzame prijs.

Openingslezing professor Sierksma: maandag 2 november, 12.30 uur.
Locatie (expo en lezing): Plaza, WSN gebouw (H), Nettelbosje 2, Groningen
Expositieperiode: 2 november - 23 december 2009

Meer informatie: prof.dr. Gerard Sierksma

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 15:27

Meer nieuws