Eerste Bachelors Geneeskunde met ‘Honours’-aantekening in Nederland

30 oktober 2009

Op maandag 2 november 2009 ontvangen ruim 200 studenten Geneeskunde in Groningen tijdens een feestelijke uitreiking hun Bachelordiploma. Vijftien van hen krijgen die dag als eerste in Nederland hun diploma met een ‘Honours’-aantekening voor wetenschap. Zij beschikken hiermee over de basisvaardigheden voor een wetenschappelijke carrière als arts-onderzoeker.

Om studenten nog beter voor te bereiden op een carrière als arts-onderzoeker en maximaal de kans te bieden om een JSM MD/PhD- of ander promotietraject in te stromen, heeft het UMCG in september 2006 het JSM Bachelor Honours-traject ingevoerd. Dit Honours-traject is een wetenschappelijk opleidingstraject, additioneel en parallel aan de studie Geneeskunde. Het biedt gemotiveerde studenten vanaf het eerste studiejaar de mogelijkheid om actief betrokken te raken bij het (klinisch-) wetenschappelijk onderzoek binnen het UMCG.

Het Honours-traject brengt studenten vroeg in de studie de basisvaardigheden bij voor een wetenschappelijke carrière als arts-onderzoeker. Studenten, die het Honours-traject met goed gevolg afleggen, verwerven de vermelding 'Honours' op het getuigschrift (‘diplomasupplement’) van het Bachelorexamen.

Junior Scientific Masterclass

Sinds de start van de Junior Scientific Masterclass (JSM) in 1999, hebben meer dan 700 studenten Geneeskunde de studie gecombineerd met een of meerdere cursussen/activiteiten binnen het op wetenschap gerichte JSM-programma. Meer dan 120 studenten zijn ingestroomd in het JSM MD/PhD-traject, waarvan er 35 het traject inmiddels succesvol hebben afgerond.

De feestelijke uitreiking van de Bachelordiploma’s vindt maandag 2 november plaats in het nieuwe onderwijsgebouw van het Universitair Medisch Centrum Groningen en begint om 17.30 uur.

Noot voor de pers

Meer informatie: afdeling Communicatie UMCG, tel.: 050- 361 22 00. Persberichten van het UMCG zijn ook te raadplegen op www.umcg.nl. U kunt zich ook abonneren op de digitale nieuwsdienst van het UMCG. Kijk voor meer informatie onder 'nieuws' op www.umcg.nl.
Voor informatie over het JSM-programma en de activiteiten, zie www.jsmgroningen.nl.

Laatst gewijzigd:18 januari 2018 09:34