Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bezoek Mexicaanse ambassadeur

08 september 2009

De ambassadeur van Mexico, Jorge Lomónaco Tonda, is 8 september 2009 te gast bij de Rijksuniversiteit Groningen. Rector Magnificus Prof. Frans Zwarts ontvangt Ambassadeur Lomónaco om 15.00 uur om samenwerking tussen de RUG en Mexico te bespreken. Aansluitend zal de ambassadeur de oratie van Prof. Wil Pansters, hoogleraar Latijns Amerika i.h.b. Mexico, bijwonen.

De RUG onderhoudt sinds jaren warme banden met Mexico. Wat in 1993 klein begon met de oprichting van het Mexico Studiecentrum, is anno 2009 uitgegroeid tot een volwassen samenwerking. In de jaren na 1993 heeft de RUG samenwerkingsovereenkomsten getekend met belangrijke Mexicaanse onderwijs- en onderzoeksinstellingen. De Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) is een van de strategische partners van de RUG.

In maart 2008 bezocht een brede bestuurlijke delegatie met de Rector en vertegenwoordigers van zeven faculteiten Mexico. In datzelfde jaar werd het prestigieuze “Erasmus Mundus External Cooperation Window” (EM ECW) voor Mexico toegekend aan een consortium gecoördineerd door de RUG. EM ECW is een mobiliteitsprogramma met volledige beurzen gefinancierd door de EU.

In 2009 zijn fondsen binnen EM ECW Mexico & Centraal Amerika wederom toegekend aan het RUG-consortium. Deze projecten bieden zowel Mexicaanse als RUG-studenten en staf de mogelijkheid het beste uit beide werelden te halen.

Meer informatie: Joyce Fongers, Bureau Internationale Samenwerking, j.e.fongers@rug.nl

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:31

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...