Bezoek Mexicaanse ambassadeur

08 september 2009

De ambassadeur van Mexico, Jorge Lomónaco Tonda, is 8 september 2009 te gast bij de Rijksuniversiteit Groningen. Rector Magnificus Prof. Frans Zwarts ontvangt Ambassadeur Lomónaco om 15.00 uur om samenwerking tussen de RUG en Mexico te bespreken. Aansluitend zal de ambassadeur de oratie van Prof. Wil Pansters, hoogleraar Latijns Amerika i.h.b. Mexico, bijwonen.

De RUG onderhoudt sinds jaren warme banden met Mexico. Wat in 1993 klein begon met de oprichting van het Mexico Studiecentrum, is anno 2009 uitgegroeid tot een volwassen samenwerking. In de jaren na 1993 heeft de RUG samenwerkingsovereenkomsten getekend met belangrijke Mexicaanse onderwijs- en onderzoeksinstellingen. De Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) is een van de strategische partners van de RUG.

In maart 2008 bezocht een brede bestuurlijke delegatie met de Rector en vertegenwoordigers van zeven faculteiten Mexico. In datzelfde jaar werd het prestigieuze “Erasmus Mundus External Cooperation Window” (EM ECW) voor Mexico toegekend aan een consortium gecoördineerd door de RUG. EM ECW is een mobiliteitsprogramma met volledige beurzen gefinancierd door de EU.

In 2009 zijn fondsen binnen EM ECW Mexico & Centraal Amerika wederom toegekend aan het RUG-consortium. Deze projecten bieden zowel Mexicaanse als RUG-studenten en staf de mogelijkheid het beste uit beide werelden te halen.

Meer informatie: Joyce Fongers, Bureau Internationale Samenwerking, j.e.fongers@rug.nl

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:31
printOok beschikbaar in het: English