Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. dr. Janka Stoker wordt vice-decaan Economie en Bedrijfskunde

18 september 2009

Het bestuur van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde verwelkomt per 1 november 2009 prof.dr. Janka Stoker als nieuwe vice-decaan met de portefeuille Onderwijs. Het faculteitsbestuur wordt hiermee teruggebracht van vier naar drie leden.

De leden van de faculteitsraad van economie en bedrijfskunde hebben op 11 september 2009 met enthousiasme gereageerd op de nieuwe bestuurssamenstelling.


Van de huidige leden blijven decaan prof.dr. Elmer Sterken en drs. Teun van Duinen aan in het bestuur. De aanstelling van Van Duinen is per 1 september 2009 met vijf jaar verlengd, Sterkens periode van vijf jaar loopt nog tot 2013, Stoker is eveneens voor vijf jaar benoemd vanaf 1 november 2009. Het driekoppige faculteitsbestuur zal zich vooral concentreren op strategievorming.

Naast het faculteitsbestuur wordt dr. Kees Praagman benoemd als Onderwijsdirecteur en drs. Frans Rutten wordt Associate Dean of International Affairs. Over enige tijd wordt ook een Academic Dean benoemd voor de nieuw op te zetten International Business School. Praagman zal zich vooral richten op de onderwijsallocatie, de onderwijs- en examenregelingen en het implementeren van onderwijsvernieuwingen. Rutten wordt verantwoordelijk voor internationalisering en internationale accreditaties. De taken van prof. dr. Tammo Bijmolt als directeur van SOM blijven ongewijzigd.

Janka Stoker

Janka Stoker is momenteel bijzonder hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan de FEB, een leerstoel die mede is mogelijk gemaakt door haar huidige tweede werkgever het adviesbureau Berenschot. Stoker krijgt vanaf november 2009 een full time aanstelling bij de FEB en haar bijzondere leerstoel wordt omgezet in een regulier hoogleraarschap.

Noot voor de pers

Voor meer informatie: prof.dr. Elmer Sterken, tel. (050) 363 38 27 (werk), e-mail: e.sterken@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...