Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Olaf Scholten benoemd tot bijzonder hoogleraar Kernfysica

10 september 2009

De Stichting Leonardo da Vinci heeft per 1 juli 2009 Olaf Scholten (1953) benoemd tot bijzonder hoogleraar Theorie van de dynamica van reactieprocessen in de Kern- en astrodeeltjesfysica bij het Kernfysisch Versneller Instituut, Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Scholten is een toonaangevend onderzoeker, in het bijzonder van de analyse en interpretatie van data van het Pierre Auger Observatorium en de theoretische beschrijving van interacties van hoogenergetische kosmische straling met het maanoppervlak, het geomagnetische veld en de atmosfeer van de aarde.

Olaf Scholten promoveerde in 1980 aan de RUG op het proefschrift “The interacting Boson model and applications”, waarna hij postdoctoraal onderzoek deed in de VS. Sinds 1986 is hij als onderzoeker werkzaam bij het KVI.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...

 • 19 december 2018

  Toekenning ECHO subsidie aan Wouter Roos

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan Wouter Roos een ECHO projectsubsidie toegekend. Met ECHO-subsidies wil NWO aan excellente chemische onderzoekers de kans bieden om creatieve, risicovolle ideeën uit te werken...