Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Olaf Scholten benoemd tot bijzonder hoogleraar Kernfysica

10 september 2009

De Stichting Leonardo da Vinci heeft per 1 juli 2009 Olaf Scholten (1953) benoemd tot bijzonder hoogleraar Theorie van de dynamica van reactieprocessen in de Kern- en astrodeeltjesfysica bij het Kernfysisch Versneller Instituut, Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Scholten is een toonaangevend onderzoeker, in het bijzonder van de analyse en interpretatie van data van het Pierre Auger Observatorium en de theoretische beschrijving van interacties van hoogenergetische kosmische straling met het maanoppervlak, het geomagnetische veld en de atmosfeer van de aarde.

Olaf Scholten promoveerde in 1980 aan de RUG op het proefschrift “The interacting Boson model and applications”, waarna hij postdoctoraal onderzoek deed in de VS. Sinds 1986 is hij als onderzoeker werkzaam bij het KVI.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...