Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Olaf Scholten benoemd tot bijzonder hoogleraar Kernfysica

10 september 2009

De Stichting Leonardo da Vinci heeft per 1 juli 2009 Olaf Scholten (1953) benoemd tot bijzonder hoogleraar Theorie van de dynamica van reactieprocessen in de Kern- en astrodeeltjesfysica bij het Kernfysisch Versneller Instituut, Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Scholten is een toonaangevend onderzoeker, in het bijzonder van de analyse en interpretatie van data van het Pierre Auger Observatorium en de theoretische beschrijving van interacties van hoogenergetische kosmische straling met het maanoppervlak, het geomagnetische veld en de atmosfeer van de aarde.

Olaf Scholten promoveerde in 1980 aan de RUG op het proefschrift “The interacting Boson model and applications”, waarna hij postdoctoraal onderzoek deed in de VS. Sinds 1986 is hij als onderzoeker werkzaam bij het KVI.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 18 oktober 2018

  Fotoreportage: de Ocean Grazer

  Fotoreportage over de Ocean Grazer van de RUG, een systeem om energie op zee te ‘oogsten’ en op te slaan.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...