Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoever kunnen we terugkijken in de tijd?

19 september 2009

Aflevering 11 van het tv- en internetprogramma Adams Appel gaat over tijd. Tijd is de meetlat waarlangs we het verleden, het heden en de toekomst leggen. Tijd kan te snel gaan, of iets kan heel lang geleden zijn. Tijd betekent voor iedereen wat anders. Voor sterrenkundigen Peter Barthel (hoogleraar Astrofysica van actieve melkwegstelsels) en Marc Verheijen (hoogleraar Dynamica, structuur en evolutie van melkwegstelsels) is sterrenkunde terugkijken in de tijd. Archeoloog Johan Nicolay kijkt in Friesland hoe we in een ver verleden leefden, en filosoof en natuurkundige Jan Willem Romeijn vraagt zich af waarom we terugkijken in de tijd en niet vooruit. › lees verder

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...