Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoever kunnen we terugkijken in de tijd?

19 september 2009

Aflevering 11 van het tv- en internetprogramma Adams Appel gaat over tijd. Tijd is de meetlat waarlangs we het verleden, het heden en de toekomst leggen. Tijd kan te snel gaan, of iets kan heel lang geleden zijn. Tijd betekent voor iedereen wat anders. Voor sterrenkundigen Peter Barthel (hoogleraar Astrofysica van actieve melkwegstelsels) en Marc Verheijen (hoogleraar Dynamica, structuur en evolutie van melkwegstelsels) is sterrenkunde terugkijken in de tijd. Archeoloog Johan Nicolay kijkt in Friesland hoe we in een ver verleden leefden, en filosoof en natuurkundige Jan Willem Romeijn vraagt zich af waarom we terugkijken in de tijd en niet vooruit. › lees verder

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....