Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Loes Schaafsma nieuwe directeur Cultureel Studentencentrum Usva

08 september 2009

Loes Schaafsma is de nieuwe directeur van Cultureel Studentencentrum Usva. Bij de Usva zijn vijf avonden per week voorstellingen te zien zijn en worden 70 verschillende cursussen gegeven op het gebied van drama, dans, muziek, beeldende kunst, fotografie, video en literatuur.
Schaafsma studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door een postdoctorale docentenopleiding Kunstgeschiedenis. Tijdens haar studie werkte ze in het Muziektheater in Amsterdam, eerst als theatermedewerker, later als avondbedrijfsleider. Verder werkte ze bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, als coördinator kunst en Cultuur bij de Amsterdam-Maastricht Summer University, en als studieadviseur voor studenten Kunstgeschiedenis bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. De afgelopen vijf jaar was ze projectmanager bij hogeschool Windesheim in Zwolle, voor het opzetten van een internationale Hbo-opleiding. Schaafsma: “Deze baan bij de Usva biedt mij de kans om weer intensiever met studenten te gaan werken in een culturele setting, twee dingen die hoog op mijn wensenlijstje stonden.”

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....