Loes Schaafsma nieuwe directeur Cultureel Studentencentrum Usva

08 september 2009

Loes Schaafsma is de nieuwe directeur van Cultureel Studentencentrum Usva. Bij de Usva zijn vijf avonden per week voorstellingen te zien zijn en worden 70 verschillende cursussen gegeven op het gebied van drama, dans, muziek, beeldende kunst, fotografie, video en literatuur.
Schaafsma studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door een postdoctorale docentenopleiding Kunstgeschiedenis. Tijdens haar studie werkte ze in het Muziektheater in Amsterdam, eerst als theatermedewerker, later als avondbedrijfsleider. Verder werkte ze bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, als coördinator kunst en Cultuur bij de Amsterdam-Maastricht Summer University, en als studieadviseur voor studenten Kunstgeschiedenis bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. De afgelopen vijf jaar was ze projectmanager bij hogeschool Windesheim in Zwolle, voor het opzetten van een internationale Hbo-opleiding. Schaafsma: “Deze baan bij de Usva biedt mij de kans om weer intensiever met studenten te gaan werken in een culturele setting, twee dingen die hoog op mijn wensenlijstje stonden.”

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13