Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

On Gibbs properties of transforms of lattice and mean-field systems

04 september 2009

Promotie: A.A. Opoku, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: On Gibbs properties of transforms of lattice and mean-field systems

Promotor(s): prof.dr. C. Külske, prof.dr. A.C.D. van Enter, prof.dr. H.W. Broer

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Gibbseigenschappen behouden

In dit proefschrift worden Gibbs-eigenschappen van getransformeerde rooster- en mean-fieldsystemen bestudeerd. De Gibbseigenschap blijft in het algemeen behouden als er binnen een klasse van geassocieerde interne systemen geen faseovergang optreedt. Voor roostermodellen wordt de Dobrushin uniciteitsstelling gebruikt om de afwezigheid van faseovergangen in bovengenoemde interne systemen aan te tonen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een nieuwe ondergrens voor de Dobrushinconstante die in het proefschrift wordt afgeleid.

Alex Opoku (Ghana, 1977) studeerde wiskunde aan de Technische Universität Kaiserslautern. Het onderzoek werd uitgevoerd aan het Institute of Mathematics and Information Sciences (IWI).

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.