Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lezing Jeroen Smit aan Faculteit Economie en Bedrijfskunde

10 september 2009

Jeroen Smit opent op vrijdag 18 september 2009 het symposium ‘Bridging Science & Practice’ van het expertisecentrum HRM & OB van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. In deze openbare openingslezing gaat de auteur van de bestseller ‘De Prooi. Blinde trots breekt ABN AMRO’ in op zijn ervaringen. “Iedereen die succesvol is, gaat opstijgen en gaat geloven in zijn eigen waarheid”, aldus Smit.

Voor het HRM symposium is opgave verplicht, maar de openingslezing van Smit is openbaar toegankelijk. Er is een beperkt aantal plaatsen. De lezing begint om 10.30 uur, in de Remonstrantse Kerk aan de Coehoornsingel 14 in het centrum van Groningen.

Geloven in eigen waarheid

Het thema ‘macht, leiderschap en ethische besluitvorming’ zal Smit invullen op basis van zijn eigen ervaringen. “Het is mijn overtuiging dat iedereen die succesvol is gaat opstijgen en gaat geloven in zijn eigen waarheid”, aldus Smit. “Daarom is het belangrijk om andersdenkenden om je heen te hebben, die je in laten zien dat niet alleen blauw, maar ook oranje best een mooie kleur kan zijn. Die diversiteit aan meningen moet gewaarborgd worden door bijvoorbeeld de Raad van Toezicht in een bedrijf. Tot slot is het belangrijk dat je zelf weer op tijd je voetjes op de vloer krijgt; checks and balances.”

Alumnus van het jaar

Jeroen Smit (1963) is auteur van de bestsellers ‘De Prooi, blinde trots breekt ABN Amro’ en ‘Het Drama Ahold’. Daarnaast is hij publicist en presentator bij onder meer BNR en televisierubriek NOVA. Voorheen was hij hoofdredacteur en uitgever van FEM/DeWeek en chef economie bij het Algemeen Dagblad en redacteur bij Het Financieele Dagblad. Jeroen Smit studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is onlangs uitgeroepen tot Alumnus van het Jaar van de RUG.

Symposium HRM

Het expertisecentrum HRM & OB van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde organiseert voor de tweede maal het symposium ‘Bridging Science & Practice’. Het thema op 18 september is ‘The People make (and break) the place: macht, leiderschap en ethische besluitvorming’. Het expertisecentrum zal laten zien hoe actuele vragen van organisaties met behulp van wetenschappelijk onderzoek kunnen worden beantwoord. Naast key-note speaker Jeroen Smit spreken op het symposium onder meer: Janka Stoker (hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan de faculteit, en senior managing consultant bij Berenschot) en Pauline van der Meer Mohr (voormalig senior executive vice president en hoofd human resources ABN AMRO).

Noot voor de pers

- Meer informatie over de openingslezing en het symposium: dr. Floor Rink,
tel. (050) 363 40 99, symposium@hrmexpertise.nl.
- Informatie over Jeroen Smit: www.jeroensmitenzo.nl, eerder persbericht over Alumnus van het Jaar

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 08 oktober 2018

  Morele oordelen over mensen met overgewicht funest voor hun motivatie gezonder te leven

  Mensen met overgewicht en obesitas hebben te maken met allerlei negatieve vooroordelen. Vooral morele veroordelingen van mensen met overgewicht en obesitas blijken enorm schadelijk voor hun motivatie om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat concluderen...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...