Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wara Wende benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Stichting

17 augustus 2009

Per 1 september 2009 is prof. dr. Wara Wende, hoogleraar letterkunde en cultuur van de Duitstalige gebieden, benoemd door de Bondsregering Duitsland tot lid van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Stichting.

De VW-stichting is een onafhankelijke, non-profit organisatie die onderzoeksprojecten financiert. Jaarlijks vergeeft de Stichting rond de 100 miljoen aan derde geldstromen waarmee het de grootste Duitse financier is van wetenschappelijke projecten. Leden de Raad van Toezicht zijn onder andere:   

 • Lutz Stratmann, landsminister voor wetenschap en cultuur in Niedersachen
 • Dr. Annette Schavan, bondsminister voor bildung en onderzoek
 • Prof. dr. Martin Hellwig, Max-Planck-Instituut, Bonn
 • Prof. dr. Wolf Singer, Max-Planck-Instituut, Frankfurt a.M.
 • Prof. dr. Ursula M. Staudinger, Jacobs Universiteit, Bremen
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:16
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.