Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wara Wende benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Stichting

17 augustus 2009

Per 1 september 2009 is prof. dr. Wara Wende, hoogleraar letterkunde en cultuur van de Duitstalige gebieden, benoemd door de Bondsregering Duitsland tot lid van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Stichting.

De VW-stichting is een onafhankelijke, non-profit organisatie die onderzoeksprojecten financiert. Jaarlijks vergeeft de Stichting rond de 100 miljoen aan derde geldstromen waarmee het de grootste Duitse financier is van wetenschappelijke projecten. Leden de Raad van Toezicht zijn onder andere:   

 • Lutz Stratmann, landsminister voor wetenschap en cultuur in Niedersachen
 • Dr. Annette Schavan, bondsminister voor bildung en onderzoek
 • Prof. dr. Martin Hellwig, Max-Planck-Instituut, Bonn
 • Prof. dr. Wolf Singer, Max-Planck-Instituut, Frankfurt a.M.
 • Prof. dr. Ursula M. Staudinger, Jacobs Universiteit, Bremen
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:16
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...