Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wara Wende benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Stichting

17 augustus 2009

Per 1 september 2009 is prof. dr. Wara Wende, hoogleraar letterkunde en cultuur van de Duitstalige gebieden, benoemd door de Bondsregering Duitsland tot lid van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Stichting.

De VW-stichting is een onafhankelijke, non-profit organisatie die onderzoeksprojecten financiert. Jaarlijks vergeeft de Stichting rond de 100 miljoen aan derde geldstromen waarmee het de grootste Duitse financier is van wetenschappelijke projecten. Leden de Raad van Toezicht zijn onder andere:   

 • Lutz Stratmann, landsminister voor wetenschap en cultuur in Niedersachen
 • Dr. Annette Schavan, bondsminister voor bildung en onderzoek
 • Prof. dr. Martin Hellwig, Max-Planck-Instituut, Bonn
 • Prof. dr. Wolf Singer, Max-Planck-Instituut, Frankfurt a.M.
 • Prof. dr. Ursula M. Staudinger, Jacobs Universiteit, Bremen
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:16
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...