Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoogleraren geven college op Noorderzon festival

26 augustus 2009

Ook dit jaar verzorgen twee hoogleraren op het Noorderzon festival een openbaar college. Ze worden daarbij ondersteund door multidisciplinaire kunstenaars.

Pavlov E-lab organiseert, samen met Noorderzon, gedurende twee avonden een openbaar laboratorium, waarin kunst en wetenschap op avontuurlijke wijze samenkomen. Het thema dit jaar is Bionica: hoe kunnen we leren van de processen en patronen in de natuur?

Professor John Videler (Mariene Zoölogie en Evolutionaire Mechanica) van de Rijksuniversiteit Groningen wordt gekoppeld aan choreograaf Jussi Nousiainen van Random Collision en mediakunstenaar Adri Schokker van Snow. De Britse hoogleraar Julian Vincent (Biomatics/Mechanical Engineering) werkt samen met interieurarchitecte Carolijn Slottje en Onix Architecten.

Er zijn twee hoorcolleges op een avond. Videler, Nousiainen en Schokker verzorgen de colleges om 21.30 uur en Vincent, Slottje en Onix Architecten geven college om 22.30 uur. De colleges vinden plaats voor de Nieuwe Kerk op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus. De toegang is gratis.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...