Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Hoogleraren geven college op Noorderzon festival

26 augustus 2009

Ook dit jaar verzorgen twee hoogleraren op het Noorderzon festival een openbaar college. Ze worden daarbij ondersteund door multidisciplinaire kunstenaars.

Pavlov E-lab organiseert, samen met Noorderzon, gedurende twee avonden een openbaar laboratorium, waarin kunst en wetenschap op avontuurlijke wijze samenkomen. Het thema dit jaar is Bionica: hoe kunnen we leren van de processen en patronen in de natuur?

Professor John Videler (Mariene Zoölogie en Evolutionaire Mechanica) van de Rijksuniversiteit Groningen wordt gekoppeld aan choreograaf Jussi Nousiainen van Random Collision en mediakunstenaar Adri Schokker van Snow. De Britse hoogleraar Julian Vincent (Biomatics/Mechanical Engineering) werkt samen met interieurarchitecte Carolijn Slottje en Onix Architecten.

Er zijn twee hoorcolleges op een avond. Videler, Nousiainen en Schokker verzorgen de colleges om 21.30 uur en Vincent, Slottje en Onix Architecten geven college om 22.30 uur. De colleges vinden plaats voor de Nieuwe Kerk op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus. De toegang is gratis.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws