Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoogleraren geven college op Noorderzon festival

26 augustus 2009

Ook dit jaar verzorgen twee hoogleraren op het Noorderzon festival een openbaar college. Ze worden daarbij ondersteund door multidisciplinaire kunstenaars.

Pavlov E-lab organiseert, samen met Noorderzon, gedurende twee avonden een openbaar laboratorium, waarin kunst en wetenschap op avontuurlijke wijze samenkomen. Het thema dit jaar is Bionica: hoe kunnen we leren van de processen en patronen in de natuur?

Professor John Videler (Mariene Zoölogie en Evolutionaire Mechanica) van de Rijksuniversiteit Groningen wordt gekoppeld aan choreograaf Jussi Nousiainen van Random Collision en mediakunstenaar Adri Schokker van Snow. De Britse hoogleraar Julian Vincent (Biomatics/Mechanical Engineering) werkt samen met interieurarchitecte Carolijn Slottje en Onix Architecten.

Er zijn twee hoorcolleges op een avond. Videler, Nousiainen en Schokker verzorgen de colleges om 21.30 uur en Vincent, Slottje en Onix Architecten geven college om 22.30 uur. De colleges vinden plaats voor de Nieuwe Kerk op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus. De toegang is gratis.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...