Aantal Erasmus masters aan de RUG verdubbelt

25 augustus 2009

Het aantal internationale masterprogramma’s aan de RUG met het Erasmus Mundus predikaat is met ingang van het nieuwe studiejaar gestegen van vier naar acht.  Van alle Nederlandse hoger onderwijsinstellingen biedt de RUG nu de meeste Erasmus Mundi Master Courses aan.

Een Erasmus Mundus Master Course (EM MC) is een masteropleiding die door een consortium van Europese universiteiten wordt aangeboden. Een student die zo’n opleiding volgt, studeert aan minimaal twee instellingen binnen het consortium en ontvangt bij het afstuderen een Double Degree. EM MCs zijn prestigieuze opleidingen waarmee de Europese Commissie het Europese hoger onderwijs internationaal op de kaart wil zetten. EM consortia kunnen bij de Europese Commissie studiebeurzen aanvragen voor niet-EU-studenten. Ook kunnen instellingen in derde landen lid zijn van het consortium. EU-studenten kunnen een beurs krijgen voor studie bij een van die partners. Ook wisselen de leden van het consortium onderling onderwijzend personeel uit.

De acht Erasmus Mundus Master Courses zijn:

• Euroculture (contactpersoon: prof. Hub. Hermans)
  • Common European Master’s course in Biomedical Engineering (contactpersoon: prof. Bart Verkerke)
  • EM Master Programme in Evolutionary Biology (contactpersoon: prof. Franjo Weissing)
  • Euromaster on Theoretical Chemistry and Computational Modeling (contactpersoon: prof. Ria Broer)
  • Multiculturalism: Master degree in Learning and Teaching of Spanish in Multilingual and International Contexts (contactpersoon: dr. R. de Jonge)
  • NOHA Joint Master’s Degree Programme in International Humanitarian Action (contactpersoon: prof. Joost Herman)
  • Clinical Linguistics (contactpersoon: prof. Roelien Bastiaanse)
  • Language & Communication Technology (contactpersoon: prof. Gisela Redeker)

Meer informatie: Regine van Groningen , Bureau Internationale Samenwerking

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:16