Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Aantal Erasmus masters aan de RUG verdubbelt

25 augustus 2009

Het aantal internationale masterprogramma’s aan de RUG met het Erasmus Mundus predikaat is met ingang van het nieuwe studiejaar gestegen van vier naar acht.  Van alle Nederlandse hoger onderwijsinstellingen biedt de RUG nu de meeste Erasmus Mundi Master Courses aan.

Een Erasmus Mundus Master Course (EM MC) is een masteropleiding die door een consortium van Europese universiteiten wordt aangeboden. Een student die zo’n opleiding volgt, studeert aan minimaal twee instellingen binnen het consortium en ontvangt bij het afstuderen een Double Degree. EM MCs zijn prestigieuze opleidingen waarmee de Europese Commissie het Europese hoger onderwijs internationaal op de kaart wil zetten. EM consortia kunnen bij de Europese Commissie studiebeurzen aanvragen voor niet-EU-studenten. Ook kunnen instellingen in derde landen lid zijn van het consortium. EU-studenten kunnen een beurs krijgen voor studie bij een van die partners. Ook wisselen de leden van het consortium onderling onderwijzend personeel uit. 

De acht Erasmus Mundus Master Courses zijn:

 • Euroculture (contactpersoon: prof. Hub. Hermans)
 • Common European Master’s course in Biomedical Engineering (contactpersoon: prof. Bart Verkerke)
 • EM Master Programme in Evolutionary Biology (contactpersoon: prof. Franjo Weissing)
 • Euromaster on Theoretical Chemistry and Computational Modeling (contactpersoon: prof. Ria Broer)
 • Multiculturalism: Master degree in Learning and Teaching of Spanish in Multilingual and International Contexts (contactpersoon: dr. R. de Jonge)
 • NOHA Joint Master’s Degree Programme in International Humanitarian Action (contactpersoon: prof. Joost Herman)
 • Clinical Linguistics (contactpersoon: prof. Roelien Bastiaanse)
 • Language & Communication Technology (contactpersoon: prof. Gisela Redeker)

 

Meer informatie: Regine van Groningen , Bureau Internationale Samenwerking

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:16

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...