Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Trudy Dehue op 9 augustus te gast in VPRO’s Zomergasten

03 augustus 2009

Zondagavond 9 augustus is Trudy Dehue, hoogleraar wetenschapstheorie en wetenschapsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, te gast in het programma Zomergasten bij de VPRO. Dehue won onlangs de NWO Eureka Boekenprijs 2009 voor haar boek De depressie-epidemie (uitg. Augustus). In dit boek analyseert ze hoe het mogelijk is dat met name in welvarende landen steeds meer mensen lijden aan depressie. Daarnaast gaat Dehue in op de invloed van de farmaceutische industrie op de samenleving.


VPRO's Zomergasten is het avondvullend live interviewprogramma waarin bekende Nederlanders in de gelegenheid worden gesteld om hun favoriete televisieavond samen te stellen. Aan de hand van door henzelf gekozen beeldfragmenten wordt de gast drie uur lang geïnterviewd door Margriet van der Linden, de presentator van het tweeëntwintigste seizoen van Zomergasten. Na afloop van iedere aflevering wordt, net als in 2008, een keuzefilm van de gast vertoond.

Meer informatie over:

- Zomergasten op de website van de VPRO.

- Het boek De Depressie-epidemie

- Trudy Dehue

Laatst gewijzigd:24 mei 2018 10:44

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 09 oktober 2018

  Er gaat al 80 jaar niets boven de Groningse sociologen

  De afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat 80 jaar. Dit viert de afdeling met studenten, stafleden en alumni op vrijdag 12 oktober met een feestelijk programma in het Grand Theater in Groningen.

 • 08 oktober 2018

  Onder de 1,5 graad temperatuurstijging: ‘Met snel en daadkrachtig handelen kan het nog’

  De temperatuurstijging wereldwijd onder de anderhalve graad houden: het heeft veel voordelen en het kan nog, maar dan moeten we snel en daadkrachtig optreden. Dat concludeert het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) in haar laatste rapport,...