Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Barbara Wisse benoemd tot adjunct-hoogleraar Sociale beïnvloeding in organisaties

18 augustus 2009

Barbara Wisse is per 1 augustus 2009 bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen benoemd tot adjunct-hoogleraar Sociale beïnvloeding in organisaties. De leerstoel is ondergebracht bij de basiseenheid Organisatiepsychologie van de afdeling Psychologie. Haar onderzoek, ondergebracht binnen het programma Interpersoonlijk gedrag, richt zich op sociale beïnvloeding van mensen in organisaties, waarbij onderwerpen als macht, leiderschap, emotie en verandering centraal staan.

Barbara Wisse (1968) studeerde psychologie in Groningen en promoveerde in 1999 in Leiden op het proefschrift Determinants of the use of hard and soft influence tactics. Voor haar aanstelling in Groningen werkte ze als universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit. Daarnaast is ze freelance trainer en consultant.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 17 september 2018

  Pesten is een probleem van ons allemaal

  Van leerkrachten wordt veel verwacht; naast een stimulerend academisch klimaat, moeten ze er ook voor zorgen dat er niet gepest wordt in de klas. Ze zijn echter niet voldoende opgeleid om pesten effectief aan te kunnen pakken. Bovendien ontbreekt er...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Acceptatie van gaswinning nog verder gedaald

  De acceptatie van gaswinning is nog verder gedaald, de negatieve emoties worden sterker. Dat blijkt onder andere uit de resultaten van de vijfde meting van een langdurig onderzoek dat de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) sinds 2013 uitvoert naar de...