Barbara Wisse benoemd tot adjunct-hoogleraar Sociale beïnvloeding in organisaties

18 augustus 2009

Barbara Wisse is per 1 augustus 2009 bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen benoemd tot adjunct-hoogleraar Sociale beïnvloeding in organisaties. De leerstoel is ondergebracht bij de basiseenheid Organisatiepsychologie van de afdeling Psychologie. Haar onderzoek, ondergebracht binnen het programma Interpersoonlijk gedrag, richt zich op sociale beïnvloeding van mensen in organisaties, waarbij onderwerpen als macht, leiderschap, emotie en verandering centraal staan.

Barbara Wisse (1968) studeerde psychologie in Groningen en promoveerde in 1999 in Leiden op het proefschrift Determinants of the use of hard and soft influence tactics. Voor haar aanstelling in Groningen werkte ze als universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit. Daarnaast is ze freelance trainer en consultant.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13