Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Barbara Wisse benoemd tot adjunct-hoogleraar Sociale beïnvloeding in organisaties

18 augustus 2009

Barbara Wisse is per 1 augustus 2009 bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen benoemd tot adjunct-hoogleraar Sociale beïnvloeding in organisaties. De leerstoel is ondergebracht bij de basiseenheid Organisatiepsychologie van de afdeling Psychologie. Haar onderzoek, ondergebracht binnen het programma Interpersoonlijk gedrag, richt zich op sociale beïnvloeding van mensen in organisaties, waarbij onderwerpen als macht, leiderschap, emotie en verandering centraal staan.

Barbara Wisse (1968) studeerde psychologie in Groningen en promoveerde in 1999 in Leiden op het proefschrift Determinants of the use of hard and soft influence tactics. Voor haar aanstelling in Groningen werkte ze als universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit. Daarnaast is ze freelance trainer en consultant.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...