Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Niels Taatgen benoemd tot hoogleraar Cognitive Modelling

18 augustus 2009

Niels Taatgen is per 1 augustus 2009 benoemd tot hoogleraar Cognitive Modelling bij het Research Institute for Artificial Intelligence and Cognitive Engineering (ALICE) van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. De leerstoel richt zich op het bouwen van theorieën over menselijk denken met behulp van computersimulatie en experimenteel onderzoek. Taatgens belangrijkste projecten richten zich op het leren van complexe vaardigheden, de waarneming van tijd, de invloed van de omgeving op gedrag, maar met name ook op multitasking, een onderwerp dat momenteel sterk in de belangstelling staat. In tegenstelling tot de momenteel gangbare opvatting dat mensen slecht zijn in multitasking, is hij van mening dat mensen juist heel goed zijn in multitasking, en dat problemen juist toe te schrijven zijn aan het feit dat mensen minder goed zijn in het doen van een enkele taak. Samen met prof. Dario Salvucci (Drexel University in Philadelphia) werkt hij aan een boek met de titel "The Multitasking Mind", dat volgend jaar zal verschijnen.

Taatgen (1964) studeerde informatica en psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1999 op het proefschrift ‘Learning without limits’ in de Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Ook daarna bleef hij als universitair docent verbonden aan de RUG bij de afdeling Cognitiewetenschappen, later Kunstmatige Intelligentie. Daarna werkte hij gedeeltelijk bij de Carnegie Mellon universiteit in Pittsburgh, VS en aan de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...