Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ton Lisman benoemd tot adjunct-hoogleraar Experimentele chirurgie

18 augustus 2009

Dr. J.A. Lisman is per 1 juni 2009 benoemd tot adjunct-hoogleraar in de Experimentele Chirurgie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij werkt op dit moment bij het Chirurgisch Onderzoekslaboratorium bij de afdeling Chirurgie van het UMCG.

Ton Lisman (1976) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 2002 tot doctor in de Medische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Daarna werkte hij als onderzoeker in het UMC Utrecht en sinds 2007 in het UMCG. Hij richt zich in zijn onderzoek vooral op fundamentele en klinische vraagstellingen rondom trombose en hemostase en op de rol van het bloedstollingssysteem bij leverziektes.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...