Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Ton Lisman benoemd tot adjunct-hoogleraar Experimentele chirurgie

18 augustus 2009

Dr. J.A. Lisman is per 1 juni 2009 benoemd tot adjunct-hoogleraar in de Experimentele Chirurgie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij werkt op dit moment bij het Chirurgisch Onderzoekslaboratorium bij de afdeling Chirurgie van het UMCG.

Ton Lisman (1976) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 2002 tot doctor in de Medische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Daarna werkte hij als onderzoeker in het UMC Utrecht en sinds 2007 in het UMCG. Hij richt zich in zijn onderzoek vooral op fundamentele en klinische vraagstellingen rondom trombose en hemostase en op de rol van het bloedstollingssysteem bij leverziektes.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 april 2019

  Nieuwe technieken maken structurele verschillen in DNA zichtbaar

  Alle mensen hebben hetzelfde typisch ‘menselijke’ DNA. Maar er zijn ook verschillen tussen mensen, waardoor ieder van ons een uniek individu is. Onderzoek naar deze verschillen, die onder meer een rol spelen bij een groot aantal ziekten, richt zich...

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 02 april 2019

  UMCG onderzoekt behandeling tegen geheugenachteruitgang ouderen

  Is het mogelijk om achteruitgang van geheugen en denkvermogen bij ouderen te remmen door hun hersenen letterlijk actiever te maken? Kan stimulatie met zwakke stroompjes op de schedel de veerkracht van hersenen versterken? Hersenonderzoekers van het...