Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Pieter Dijkstra benoemd tot hoogleraar Revalidatiegeneeskunde

18 augustus 2009

Dr. P.U. Dijkstra per 1 juni 2009 benoemd tot hoogleraar in de Revalidatiegeneeskunde bij de Faculteit Medische Wetenschappen/Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Hij werkt op dit moment als senior-onderzoeker bij de afdeling Revalidatie en de afdeling Kaakchirurgie van het UMCG.

Pieter Dijkstra (1955) studeerde fysiotherapie in Groningen, manuele therapie in Eindhoven en klinische epidemiologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1993 tot doctor in de Medische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1978 is hij werkzaam als fysiotherapeut in het UMCG. Sinds 1996 werkt hij als onderzoeker bij de afdeling Revalidatie en de afdeling Kaakchirurgie. Hij richt zich in zijn onderzoek vooral op amputatie en protheses van het been, arm- en handaandoeningen, aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat en de gevolgen van de behandeling van hoofd-hals oncologie.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...