Pieter Dijkstra benoemd tot hoogleraar Revalidatiegeneeskunde

18 augustus 2009

Dr. P.U. Dijkstra per 1 juni 2009 benoemd tot hoogleraar in de Revalidatiegeneeskunde bij de Faculteit Medische Wetenschappen/Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Hij werkt op dit moment als senior-onderzoeker bij de afdeling Revalidatie en de afdeling Kaakchirurgie van het UMCG.

Pieter Dijkstra (1955) studeerde fysiotherapie in Groningen, manuele therapie in Eindhoven en klinische epidemiologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1993 tot doctor in de Medische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1978 is hij werkzaam als fysiotherapeut in het UMCG. Sinds 1996 werkt hij als onderzoeker bij de afdeling Revalidatie en de afdeling Kaakchirurgie. Hij richt zich in zijn onderzoek vooral op amputatie en protheses van het been, arm- en handaandoeningen, aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat en de gevolgen van de behandeling van hoofd-hals oncologie.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13