Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Pieter Dijkstra benoemd tot hoogleraar Revalidatiegeneeskunde

18 augustus 2009

Dr. P.U. Dijkstra per 1 juni 2009 benoemd tot hoogleraar in de Revalidatiegeneeskunde bij de Faculteit Medische Wetenschappen/Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Hij werkt op dit moment als senior-onderzoeker bij de afdeling Revalidatie en de afdeling Kaakchirurgie van het UMCG.

Pieter Dijkstra (1955) studeerde fysiotherapie in Groningen, manuele therapie in Eindhoven en klinische epidemiologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1993 tot doctor in de Medische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1978 is hij werkzaam als fysiotherapeut in het UMCG. Sinds 1996 werkt hij als onderzoeker bij de afdeling Revalidatie en de afdeling Kaakchirurgie. Hij richt zich in zijn onderzoek vooral op amputatie en protheses van het been, arm- en handaandoeningen, aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat en de gevolgen van de behandeling van hoofd-hals oncologie.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...