Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Pieter Dijkstra benoemd tot hoogleraar Revalidatiegeneeskunde

18 augustus 2009

Dr. P.U. Dijkstra per 1 juni 2009 benoemd tot hoogleraar in de Revalidatiegeneeskunde bij de Faculteit Medische Wetenschappen/Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Hij werkt op dit moment als senior-onderzoeker bij de afdeling Revalidatie en de afdeling Kaakchirurgie van het UMCG.

Pieter Dijkstra (1955) studeerde fysiotherapie in Groningen, manuele therapie in Eindhoven en klinische epidemiologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1993 tot doctor in de Medische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1978 is hij werkzaam als fysiotherapeut in het UMCG. Sinds 1996 werkt hij als onderzoeker bij de afdeling Revalidatie en de afdeling Kaakchirurgie. Hij richt zich in zijn onderzoek vooral op amputatie en protheses van het been, arm- en handaandoeningen, aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat en de gevolgen van de behandeling van hoofd-hals oncologie.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 07 juni 2018

  Hoge sterfte onder leverpatiëntjes toont belang van levende donatie

  Twintig procent van de patiëntjes jonger dan zes maanden met de zeldzame leverziekte galgangatresie en ernstige leverbeschadiging die tussen 2001 en 2014 op de wachtlijst voor een levertransplantatie stonden, overleed voor een geschikte donorlever beschikbaar...