Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oliver Tucha benoemd tot hoogleraar Klinische neuropsychologie

20 augustus 2009

Oliver Tucha wordt per 1 september 2009 benoemd tot hoogleraar Klinische neuropsychologie bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. De leerstoel is ondergebracht bij de basiseenheid Klinische & Ontwikkelingspsychologie van de afdeling Psychologie. Tucha is een expert op het gebied van de klinische neuropsychologie en de ontwikkelingsneuropsychologie. Zijn onderzoek richt zich vooral op assessment, diagnostiek en behandeling van cognitieve en motorische beperkingen van patienten met neurologische of psychiatrische stoornissen. Daarbij richt hij zich op ontwikkelingsstoornissen, zoals AD(H)D en het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij ontwikkelde hiervoor neuropsychologische tests. Ook deed Tucha neuropsychologisch onderzoek bij mensen met hersenletsel, zoals CVA-patiënten. Verder evalueerde hij farmacologische en neurochirurgische behandelingen van patiënten met een hersentumor, de ziekte van Parkinson en depressie. Als hoogleraar gaat hij verder met dit onderzoek, met de nadruk op aandachtsstoornissen als gevolg van AD(H)D of hersenbeschadigingen.

Oliver Tucha (Duitsland, 1969) studeerde psychologie aan de universiteit van Freiburg en promoveerde in 1997 in de neuropsychologie bij de universiteit van Lübeck. Hij verwierf zijn ‘Habilitation’ in de medische psychologie aan de Universiteit van Lübeck. Daarna werkte hij als docent en hoogleraar op het gebied van de klinische neuropsychologie aan de universiteit van Regensburg. In 2006 werd hij hoogleraar aan de universiteit van Plymouth, UK.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 09 oktober 2018

  Er gaat al 80 jaar niets boven de Groningse sociologen

  De afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat 80 jaar. Dit viert de afdeling met studenten, stafleden en alumni op vrijdag 12 oktober met een feestelijk programma in het Grand Theater in Groningen.