Oliver Tucha benoemd tot hoogleraar Klinische neuropsychologie

20 augustus 2009

Oliver Tucha wordt per 1 september 2009 benoemd tot hoogleraar Klinische neuropsychologie bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. De leerstoel is ondergebracht bij de basiseenheid Klinische & Ontwikkelingspsychologie van de afdeling Psychologie. Tucha is een expert op het gebied van de klinische neuropsychologie en de ontwikkelingsneuropsychologie. Zijn onderzoek richt zich vooral op assessment, diagnostiek en behandeling van cognitieve en motorische beperkingen van patienten met neurologische of psychiatrische stoornissen. Daarbij richt hij zich op ontwikkelingsstoornissen, zoals AD(H)D en het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij ontwikkelde hiervoor neuropsychologische tests. Ook deed Tucha neuropsychologisch onderzoek bij mensen met hersenletsel, zoals CVA-patiënten. Verder evalueerde hij farmacologische en neurochirurgische behandelingen van patiënten met een hersentumor, de ziekte van Parkinson en depressie. Als hoogleraar gaat hij verder met dit onderzoek, met de nadruk op aandachtsstoornissen als gevolg van AD(H)D of hersenbeschadigingen.

Oliver Tucha (Duitsland, 1969) studeerde psychologie aan de universiteit van Freiburg en promoveerde in 1997 in de neuropsychologie bij de universiteit van Lübeck. Hij verwierf zijn ‘Habilitation’ in de medische psychologie aan de Universiteit van Lübeck. Daarna werkte hij als docent en hoogleraar op het gebied van de klinische neuropsychologie aan de universiteit van Regensburg. In 2006 werd hij hoogleraar aan de universiteit van Plymouth, UK.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13