Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Greetje Timmerman benoemd tot adjunct-hoogleraar Jeugd als sociaal verschijnsel

20 augustus 2009

Greetje Timmerman is per 1 augustus 2009 bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen benoemd tot adjunct-hoogleraar Jeugd als sociaal verschijnsel. De leerstoel richt zich op de bestudering van de jeugdfase als een periode waarin jongeren met elkaar een eigen sociale structuur en cultuur vormen. Naast gezin en school speelt de groep van leeftijdgenoten in de jeugdfase een belangrijke rol in de socialisatie van jongeren. In de huidige generatie zijn maatschappelijke en culturele ontwikkelingen als individualisering en digitalisering van grote invloed op de sociale en identiteitsontwikkeling van jongeren. Door onderzoek van de jeugdfase als sociaal fenomeen draagt deze nieuwe leerstoel bij aan inzicht in de met de jeugd samenhangende opvoedings- en onderwijsvraagstukken.

Greetje Timmerman (Deventer, 1954) volgde eerst de lerarenopleiding in Groningen en werkte kort als docent Nederlands en Engels. In 1983 studeerde ze cum laude af in de sociologie en promoveerde in 1990 aan de RUG in de sociale wetenschappen. Daarna bleef ze als onderzoeker en docent verbonden aan de RUG, bij het Gronings Instituut voor Onderwijsonderzoek, de afdeling Sociologie, bij Pedagogische Wetenschappen en bij het University Centre for Genderstudies.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Er gaat al 80 jaar niets boven de Groningse sociologen

  De afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat 80 jaar. Dit viert de afdeling met studenten, stafleden en alumni op vrijdag 12 oktober met een feestelijk programma in het Grand Theater in Groningen.