Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dirk Jan Slotboom benoemd tot adjunct-hoogleraar Structural Membrane Biology

21 augustus 2009

Dirk Jan Slotboom is per 1 juli 2009 benoemd tot adjunct-hoogleraar Strucural Membrane Biology bij het Groningen Biomolecular and Biotechnology Institute van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. De leerstoel structurele membraanbiologie richt zich op de structuur van eiwitten in biologische membranen, met name hoe moleculen en ionen worden getransporteerd over de lipide dubbellaag. Het is een proces dat voor alle vormen van leven van fundamenteel belang is, maar waarvan weinig bekend is. Slotboom houdt zich bezig met het ontrafelen van menselijke eiwitten. Hij probeert daarvan een 3-D structuur te maken en structurele informatie op atomair niveau te krijgen.

Dirk Jan Slotboom (Amsterdam, 1971) studeerde cum laude af in de scheikunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde, eveneens cum laude, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werd hij postdoc-onderzoeker in Cambridge, UK. Vanaf 2004 was hij docent en onderzoeker bij de afdeling Biochemie van de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...