Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dirk Jan Slotboom benoemd tot adjunct-hoogleraar Structural Membrane Biology

21 augustus 2009

Dirk Jan Slotboom is per 1 juli 2009 benoemd tot adjunct-hoogleraar Strucural Membrane Biology bij het Groningen Biomolecular and Biotechnology Institute van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. De leerstoel structurele membraanbiologie richt zich op de structuur van eiwitten in biologische membranen, met name hoe moleculen en ionen worden getransporteerd over de lipide dubbellaag. Het is een proces dat voor alle vormen van leven van fundamenteel belang is, maar waarvan weinig bekend is. Slotboom houdt zich bezig met het ontrafelen van menselijke eiwitten. Hij probeert daarvan een 3-D structuur te maken en structurele informatie op atomair niveau te krijgen.

Dirk Jan Slotboom (Amsterdam, 1971) studeerde cum laude af in de scheikunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde, eveneens cum laude, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werd hij postdoc-onderzoeker in Cambridge, UK. Vanaf 2004 was hij docent en onderzoeker bij de afdeling Biochemie van de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.