Dirk Jan Slotboom benoemd tot adjunct-hoogleraar Structural Membrane Biology

21 augustus 2009

Dirk Jan Slotboom is per 1 juli 2009 benoemd tot adjunct-hoogleraar Strucural Membrane Biology bij het Groningen Biomolecular and Biotechnology Institute van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. De leerstoel structurele membraanbiologie richt zich op de structuur van eiwitten in biologische membranen, met name hoe moleculen en ionen worden getransporteerd over de lipide dubbellaag. Het is een proces dat voor alle vormen van leven van fundamenteel belang is, maar waarvan weinig bekend is. Slotboom houdt zich bezig met het ontrafelen van menselijke eiwitten. Hij probeert daarvan een 3-D structuur te maken en structurele informatie op atomair niveau te krijgen.

Dirk Jan Slotboom (Amsterdam, 1971) studeerde cum laude af in de scheikunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde, eveneens cum laude, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werd hij postdoc-onderzoeker in Cambridge, UK. Vanaf 2004 was hij docent en onderzoeker bij de afdeling Biochemie van de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13