Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kasper Roszbach benoemd tot hoogleraar Banking and Finance

25 augustus 2009

Kasper Roszbach wordt per 1 september 2009 benoemd tot (deeltijd)hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij bekleedt de leerstoel Banking and Finance.

Roszbach is gespecialiseerd in de empirie van bankgedrag en heeft in relatief korte tijd een aantal publicaties in top field-journals in banking voortgebracht. Als onderzoeksdirecteur bij de Zweedse nationale bank en door zijn rol in internationale netwerken en conferenties beschikt hij over waardevolle contacten. Roszbach zal met name een bijdrage leveren aan de research masteropleiding en aan de begeleiding van promovendi op het terrein van banking and finance. 

Kasper Roszbach (1963) studeerde Staatkundige en Internationale Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en Algemene Economie aan de University of Rochester (USA). In 1998 promoveerde hij in de Economie aan de Stockholm School of Economics. Roszbach is sinds 2004 onderzoeksdirecteur aan de Sveriges Riksbank (de nationale bank van Zweden). Van 2008 tot midden 2009 was Roszbach speciaal adviseur van de crisisgroep van het Zweedse Ministerie van Financiën.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws