Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Matthias Heinemann benoemd tot adjunct-hoogleraar Molecular Systems Biology

21 augustus 2009

Matthias Heinemann is per 1 augustus 2009 benoemd tot adjunct-hoogleraar Molecular Systems Biology bij het Biomolecular and Biotechnology Institute van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Heinemann is een expert op het gebied van de systeembiologische analyse van regulatieprocessen in micro-organismen. Hij blijft nog een jaar grotendeels verbonden aan de ETH in Zürich, Zwitserland. Vanaf augustus 2010 wordt zijn aanstelling aan de RUG full-time. Komend jaar gaat hij in Groningen een onderzoeksgroep opzetten en zijn groep in Zürich afbouwen.

Matthias Heinemann (Duitsland, 1972) studeerde biochemie aan de universiteit van Stuttgart, D, en promoveerde (summa cum laude) aan de universiteit van Aken. Daarna werd hij postdoc bij het Institute for Molecular Systems van de ETH in Zürich. In 2006 kreeg hij daar zijn eigen onderzoeksgroep.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...