Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Matthias Heinemann benoemd tot adjunct-hoogleraar Molecular Systems Biology

21 augustus 2009

Matthias Heinemann is per 1 augustus 2009 benoemd tot adjunct-hoogleraar Molecular Systems Biology bij het Biomolecular and Biotechnology Institute van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Heinemann is een expert op het gebied van de systeembiologische analyse van regulatieprocessen in micro-organismen. Hij blijft nog een jaar grotendeels verbonden aan de ETH in Zürich, Zwitserland. Vanaf augustus 2010 wordt zijn aanstelling aan de RUG full-time. Komend jaar gaat hij in Groningen een onderzoeksgroep opzetten en zijn groep in Zürich afbouwen.

Matthias Heinemann (Duitsland, 1972) studeerde biochemie aan de universiteit van Stuttgart, D, en promoveerde (summa cum laude) aan de universiteit van Aken. Daarna werd hij postdoc bij het Institute for Molecular Systems van de ETH in Zürich. In 2006 kreeg hij daar zijn eigen onderzoeksgroep.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 maart 2018

  Merels in de stad minder gezond, maar leven langer

  Merels in de stad leven langer dan hun soortgenoten in de bossen, maar zijn minder gezond zijn dan hun familie op het platteland. Dat blijkt uit een studie van RUG biologen in vijf Europese steden die op 21 maart is gepubliceerd in het tijdschrift Biology...

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...