Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Matthias Heinemann benoemd tot adjunct-hoogleraar Molecular Systems Biology

21 augustus 2009

Matthias Heinemann is per 1 augustus 2009 benoemd tot adjunct-hoogleraar Molecular Systems Biology bij het Biomolecular and Biotechnology Institute van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Heinemann is een expert op het gebied van de systeembiologische analyse van regulatieprocessen in micro-organismen. Hij blijft nog een jaar grotendeels verbonden aan de ETH in Zürich, Zwitserland. Vanaf augustus 2010 wordt zijn aanstelling aan de RUG full-time. Komend jaar gaat hij in Groningen een onderzoeksgroep opzetten en zijn groep in Zürich afbouwen.

Matthias Heinemann (Duitsland, 1972) studeerde biochemie aan de universiteit van Stuttgart, D, en promoveerde (summa cum laude) aan de universiteit van Aken. Daarna werd hij postdoc bij het Institute for Molecular Systems van de ETH in Zürich. In 2006 kreeg hij daar zijn eigen onderzoeksgroep.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...