Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Matthias Heinemann benoemd tot adjunct-hoogleraar Molecular Systems Biology

21 augustus 2009

Matthias Heinemann is per 1 augustus 2009 benoemd tot adjunct-hoogleraar Molecular Systems Biology bij het Biomolecular and Biotechnology Institute van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Heinemann is een expert op het gebied van de systeembiologische analyse van regulatieprocessen in micro-organismen. Hij blijft nog een jaar grotendeels verbonden aan de ETH in Zürich, Zwitserland. Vanaf augustus 2010 wordt zijn aanstelling aan de RUG full-time. Komend jaar gaat hij in Groningen een onderzoeksgroep opzetten en zijn groep in Zürich afbouwen.

Matthias Heinemann (Duitsland, 1972) studeerde biochemie aan de universiteit van Stuttgart, D, en promoveerde (summa cum laude) aan de universiteit van Aken. Daarna werd hij postdoc bij het Institute for Molecular Systems van de ETH in Zürich. In 2006 kreeg hij daar zijn eigen onderzoeksgroep.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...