Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Frank de Bruijn benoemd tot hoogleraar Technology for the gastransition

18 augustus 2009

Frank de Bruijn wordt per 1 september 2009 benoemd tot hoogleraar honorair in de Technology for the gastransition bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Hij blijft verbonden aan het Energieonderzoek Centrum (ECN) in Petten. De Bruijn gaat een belangrijke rol spelen in het Energy and Sustainability Research Institute Groningen. Dit instituut bundelt de in Nederland aanwezige kennis en kunde op gasgebied om samen te werken aan een duurzame energietoekomst. In het consortium zijn bedrijfsleven en universiteiten vertegenwoordigd.

Frank de Bruijn (1966) studeerde scheikunde in Utrecht en promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij werkt sinds 1996 als onderzoeker bij het ECN.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart