Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Frank de Bruijn benoemd tot hoogleraar Technology for the gastransition

18 augustus 2009

Frank de Bruijn wordt per 1 september 2009 benoemd tot hoogleraar honorair in de Technology for the gastransition bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Hij blijft verbonden aan het Energieonderzoek Centrum (ECN) in Petten. De Bruijn gaat een belangrijke rol spelen in het Energy and Sustainability Research Institute Groningen. Dit instituut bundelt de in Nederland aanwezige kennis en kunde op gasgebied om samen te werken aan een duurzame energietoekomst. In het consortium zijn bedrijfsleven en universiteiten vertegenwoordigd.

Frank de Bruijn (1966) studeerde scheikunde in Utrecht en promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij werkt sinds 1996 als onderzoeker bij het ECN.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.