Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Frank de Bruijn benoemd tot hoogleraar Technology for the gastransition

18 augustus 2009

Frank de Bruijn wordt per 1 september 2009 benoemd tot hoogleraar honorair in de Technology for the gastransition bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Hij blijft verbonden aan het Energieonderzoek Centrum (ECN) in Petten. De Bruijn gaat een belangrijke rol spelen in het Energy and Sustainability Research Institute Groningen. Dit instituut bundelt de in Nederland aanwezige kennis en kunde op gasgebied om samen te werken aan een duurzame energietoekomst. In het consortium zijn bedrijfsleven en universiteiten vertegenwoordigd.

Frank de Bruijn (1966) studeerde scheikunde in Utrecht en promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij werkt sinds 1996 als onderzoeker bij het ECN.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...