Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student centraal bij opening academisch jaar

26 augustus 2009

Ook dit jaar luidt de Rijksuniversiteit Groningen het nieuwe academisch jaar weer feestelijk in. Het eerste, besloten, gedeelte van het programma begint maandag 31 augustus in de Aula om 16.00 uur met de openingsrede van rector magnificus prof.dr. Frans Zwarts. Daarna spreekt mw. Lilian Hoogenboom, bachelorstudente Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie. De uitreiking van de onderwijsprijzen van het Groninger Universiteitsfonds aan de negen beste studenten (één van elke faculteit), een optreden van het studenten a-capellakoor Bragi en een voordracht van de nieuwe huisdichter Sacha Landkroon, sluiten dit deel van programma af.

Het voor iedereen vrij toegankelijke buitenprogramma start om ongeveer kwart over vijf op het plein voor het Academiegebouw met de traditionele toost vanaf het balkon. Samen met de aanwezige studenten heft de rector magnificus het glas op een succesvol nieuw academisch jaar. Daarna zorgen DJ Gregor Salto en de op-en-top swingende coverband Groove Departement voor een knallende show. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de aanwezigen genieten van optredens van de Groningse hiphop formatie Vice Verzen en de Jeroen Sweers Boogie Woogie Band. De feestelijkheden worden afgesloten door Pushin Wood Soundsystem met een mix van balkan, jazz, hiphop en funky ‘positive music’.

Het buitenprogramma is niet alleen een feest voor alle studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen, iedereen is er van harte welkom.

Het buitenprogramma duurt van 17.15 tot 23.00 uur. De toegang is vrij.
Meer informatie over het buitenprogramma is te vinden op www.rug.nl/opening.

 

Winnaars onderwijsprijzen:

Albertina Oegema (Bachelor Theologie), Rutger Timmer (Research Master Rechtsgeleerdheid), Floris Imhann (Master Geneeskunde), Wouter Lueks (Master Mathematics and Computing Science), Kars de Bruijne (Research Master Modern History and International Relations), Laurie Reijnders (Bachelors Economics en Econometrics), Marleen Damman (Research Master Human Behaviour in Social Contexts), Lusi Hasfiati (Master Enviromental and Infrastructure Planning), Bianca Bosman (Bachelor Wijsbegeerte).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...