Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vier miljoen subsidie voor Honours College

19 augustus 2009

Het Honours College van de Rijksuniversiteit Groningen krijgt een subsidie van vier miljoen euro uit het Sirius Programma van het ministerie van onderwijs. Met dit fonds stelt de overheid extra geld beschikbaar waarmee ze de beste studenten in het hoger onderwijs de kans wil bieden om het hoogst mogelijke niveau te bereiken. Op 28 september zal minister Plasterk tijdens een ‘kick-off ’bijeenkomst  in Amsterdam de subsidies officieel aanbieden aan de uitverkoren universiteiten.

Uit het fonds van het Sirius Programma is dit jaar voor een totaal bedrag van 17,5 miljoen euro aan subsidies toegekend aan tien universiteiten en hogescholen. De RUG krijgt met vier miljoen het hoogste bedrag.

Excelleren

Uitgangspunten van het honoursprogramma van de RUG zijn ontwikkeling van talent en eigen initiatief. Onder het motto ‘Excelleren aan de grenzen van het weten’ biedt het Honours College aan talentvolle en gemotiveerde studenten de kans meer uit zichzelf te halen. Na een selectieprocedure kunnen studenten van alle studierichtingen vanaf hun eerste jaar een extra programma van 45 studiepunten volgen naast de reguliere bacheloropleiding van 180 studiepunten.

Verdieping én verbreding

Het programma geeft zowel een verdieping op de eigen opleiding als een academische verbreding. Ook wordt in het programma aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van de student. Naar verwachting zullen ongeveer 250 studenten begin 2010 aan het Honours College van start gaan.

Belangrijke erkenning

Prof.mr.dr. J. Bosch-Boesjes, Dean van het University of Groningen Honours College, ziet de Sirius-subsidie van als een belangrijke erkenning van de kwaliteit van het nieuwe instituut. “Zonder subsidie waren we ook doorgegaan, maar nu heeft een kritische commissie onze plannen nauwgezet bestudeerd en beoordeeld als ‘zeer veelbelovend’. Dat betekent dat ons opleidingsprogramma inderdaad voldoet aan de hoogste eisen.”

Meer informatie: prof.mr.dr. J.E. Bosch-Boesjes

Zie ook: www.rug.nl/honours

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 15:24
printView this page in: English

Meer nieuws