Prof. mr. dr. F.T. Oldenhuis: 'Ophef sharia is Wildersmania'

01 juli 2009

Behalve vijf legale sharia-rechtbanken bestaan in Groot-Brittannië zeker nog eens 85 ondergrondse sharia-tribunalen, waar moslims onderling hun eigen recht spreken. Dat is gisteren bekend geworden. De vraag is: Biedt de Nederlandse rechtsstaat ook ruimte voor de sharia?

De vrees in ons land voor sharia-rechtbanken is ‘Wildersmania’. Dat zei Fokko Oldenhuis, hoogleraar religie en recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, in het EO-radioprogramma Dit is de Dag van 1 juli 2009. Klik hier om het programma op de website van de EO te beluisteren. Het onderwerp komt na ongeveer 10 minuten aan de orde.

In het Nederlands Dagblad van 7 juli 2009 licht Fokko Oldenhuis toe dat geschillen oplossen met behulp van de sharia zelfs positief kan zijn.

Ook in een artikel van 3 augustus 2009 op de website van Science Guide wordt de ophef gerelativeerd.

Laatst gewijzigd:13 oktober 2017 13:48