Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. mr. dr. F.T. Oldenhuis: 'Ophef sharia is Wildersmania'

01 juli 2009

Behalve vijf legale sharia-rechtbanken bestaan in Groot-Brittannië zeker nog eens 85 ondergrondse sharia-tribunalen, waar moslims onderling hun eigen recht spreken. Dat is gisteren bekend geworden. De vraag is: Biedt de Nederlandse rechtsstaat ook ruimte voor de sharia?

De vrees in ons land voor sharia-rechtbanken is ‘Wildersmania’. Dat zei Fokko Oldenhuis, hoogleraar religie en recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, in het EO-radioprogramma Dit is de Dag van 1 juli 2009. Klik hier om het programma op de website van de EO te beluisteren. Het onderwerp komt na ongeveer 10 minuten aan de orde.

In het Nederlands Dagblad van 7 juli 2009 licht Fokko Oldenhuis toe dat geschillen oplossen met behulp van de sharia zelfs positief kan zijn.

Ook in een artikel van 3 augustus 2009 op de website van Science Guide wordt de ophef gerelativeerd.

Laatst gewijzigd:13 oktober 2017 13:48

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs