Linda Steg benoemd tot adjunct-hoogleraar Omgevingspsychologie

03 juli 2009

Linda Steg is per 1 juli 2009 benoemd tot adjunct-hoogleraar Omgevingspsychologie bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Steg werkt sinds 2003 als docent en onderzoeker bij de afdeling Psychologie van de RUG. De nieuwe leerstoel behelst het bestuderen van de interactie tussen mens en omgeving: hoe beïnvloedt de omgeving het gedrag en welzijn van mensen, hoe beïnvloedt de mens de kwaliteit van de natuur en het milieu, en hoe kan milieuvriendelijk gedrag worden bevorderd? Steg's onderzoek richt zich ondermeer op het verklaren van huishoudelijk energiegebruik en het stimuleren van energiebesparing middels gedragsverandering, de acceptatie van milieubeleid en de effecten van beleid en omgevingscondities op het welzijn.

Linda Steg (1965) studeerde andragogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1995 werkte ze parttime als onderzoeker bij de afdeling Sociale Psychologie van de RUG en het Sociaal Cultureel Planbureau in Den Haag. In 1996 promoveerde ze aan de RUG op het proefschrift ‘Gedragsverandering ter vermindering van het autogebruik’. In 2003 ging ze fulltime werken bij de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13