Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Dr. J.A. Nijboer in Adams Appel

23 juni 2009

Wat gebeurt er als we slapen?
De meeste mensen slapen s nachts. Ze rusten uit en laden weer op voor een nieuwe dag. Maar terwijl ze zelf weinig tot geen initiatief ontplooien gebeurt er toch van alles om hen heen en zelfs in hun lichaam. In deze aflevering van Adams Appel geven drie wetenschappers, geheel vanuit hun eigen discipline, antwoord op de vraag: Wat gebeurt er als we slapen?
Criminoloog Jan Nijboer doet onderzoek naar geweld in het uitgaansleven. Hij ondervroeg de stappers zelf over hun gedrag en liet ze observeren. Als we onze samenleving in historisch perspectief plaatsen, leven we nu in een relatief vreedzame tijd, aldus Nijboer. Klik hier voor het beeldfragment. Het interview met Jan Nijboer start op 3.46 minuten.

Laatst gewijzigd:22 oktober 2019 14:51

Meer nieuws