Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dr. J.A. Nijboer in Adams Appel

23 juni 2009

Wat gebeurt er als we slapen?
De meeste mensen slapen s nachts. Ze rusten uit en laden weer op voor een nieuwe dag. Maar terwijl ze zelf weinig tot geen initiatief ontplooien gebeurt er toch van alles om hen heen en zelfs in hun lichaam. In deze aflevering van Adams Appel geven drie wetenschappers, geheel vanuit hun eigen discipline, antwoord op de vraag: Wat gebeurt er als we slapen?
Criminoloog Jan Nijboer doet onderzoek naar geweld in het uitgaansleven. Hij ondervroeg de stappers zelf over hun gedrag en liet ze observeren. Als we onze samenleving in historisch perspectief plaatsen, leven we nu in een relatief vreedzame tijd, aldus Nijboer. Klik hier voor het beeldfragment. Het interview met Jan Nijboer start op 3.46 minuten.

Laatst gewijzigd:12 november 2015 10:11

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs