Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningse Nacht van Kunst & Wetenschap blijkt succesformule

15 juni 2009

mms://wmvideo.service.rug.nl/corporate/20090613NvdKWRegistratie.wmv

De Nacht van de Kunst & Wetenschap, die afgelopen zaterdagavond plaatsvond in de binnenstad van Groningen, heeft naar schatting 15.000 bezoekers getrokken. Om half negen werd het gratis festival – dat het slot vormde van de viering van het 395-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen - ingeluid op de Vismarkt door Max van den Berg, Jacques Wallage en Sibrand Poppema, met een kettingreactie van wetenschappelijke proefjes. Daarna brak het feest los met verschillende optredens, lezingen en workshops door de hele binnenstad.

In het Academiegebouw sprak rijdende rechter Frank Visser voor een afgeladen aula zijn oordeel uit in een fictieve rechtszaak. Tegelijkertijd stond Don Braden, de wereldberoemde jazzmuzikant, samen met de Prins Claus Conservatorium Bigband op het podium op de Vismarkt. Het Grieg Pianoduo en sterrenkundige prof. dr. Peter Barthel lieten kunst en wetenschap samenkomen op een wel hele speciale manier: de stand van de sterren werd omgezet in een muziekcompositie. In de Der Aa-kerk waren allerlei wetenschappelijke proefjes te bekijken en te beleven en in het Groninger Museum legden Ronald Giphart en Bas Haring uit hoe zij nou eigenlijk een boek schrijven. In de Universiteitsbibliotheek kon men een spookachtige route door het magazijn maken om, verrassend, uit te komen in het Universiteitsmuseum. De wachttijd liep hier zelfs op tot meer dan een uur.

Later op de avond konden de bezoekers genieten van optredens van grote namen als Miss Montreal, The Opposites, Bertolf, Giovanca, GEM en Lucky Fonz III. De avond werd afgesloten door Junkie XL. Voor hem was het pas de tweede keer dit jaar dat hij in Nederland speelde. Een Vismarkt vol fans genoot van dit spektakel.

De organisatie is tevreden met het hoge aantal bezoekers en het rustige verloop van de avond. “Er hing een heel gezellige festivalsfeer in de binnenstad. Een beter slot van de lustrumviering hadden we ons niet kunnen wensen!”, aldus lustrumcoördinator en organisator van het festival Bianca Pander.

Meer informatie op de lustrumsite

Laatst gewijzigd:27 oktober 2017 09:14
printView this page in: English

Meer nieuws