Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Woordenboek van de Drentse dialecten officieel in gebruik gesteld

03 juni 2009

Op woensdag 3 juni 2009 is in Assen de website voor het Woordenboek van de Drentse dialecten officieel in gebruik gesteld door Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar. De website is gemaakt door vijf Groningse Informatiekundestudenten als onderdeel van het vak Capita Selecta Natuurlijke Taalverwerking van Erik Tjong Kim Sang.

.

Laatst gewijzigd:04 mei 2018 10:29

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...