Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Competentiegericht leren op de werkvloer

29 juni 2009

Rapport aanvragenRapport downloaden

 

In 2010 wordt competentiegericht onderwijs landelijk ingevoerd in het middelbaar beroepsonderwijs. Met het oog daarop heeft het ROC Noorderpoort het GION opdracht gegeven voor een driejarig onderzoek. Doel van het onderzoek is het als organisatie leren van de ervaringen van de werkvloer als het gaat om competentiegericht onderwijs.

Dit eerste rapport beschrijft acht opleidingen van het Noorderpoort en de ervaringen en ontwikkeling van de leerlingen in het schooljaar 2007-2008. In volgende rapporten zal een verband worden gezocht tussen de vormgeving van competentiegericht onderwijs en ontwikkeling bij de leerlingen.

 

Rapport door Dr. G.J. Harms (Truus), tel. 6672

Opdrachtgever: Noorderpoort

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:15

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....