Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Competentiegericht leren op de werkvloer

29 juni 2009

Rapport aanvragenRapport downloaden

 

In 2010 wordt competentiegericht onderwijs landelijk ingevoerd in het middelbaar beroepsonderwijs. Met het oog daarop heeft het ROC Noorderpoort het GION opdracht gegeven voor een driejarig onderzoek. Doel van het onderzoek is het als organisatie leren van de ervaringen van de werkvloer als het gaat om competentiegericht onderwijs.

Dit eerste rapport beschrijft acht opleidingen van het Noorderpoort en de ervaringen en ontwikkeling van de leerlingen in het schooljaar 2007-2008. In volgende rapporten zal een verband worden gezocht tussen de vormgeving van competentiegericht onderwijs en ontwikkeling bij de leerlingen.

 

Rapport door Dr. G.J. Harms (Truus), tel. 6672

Opdrachtgever: Noorderpoort

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:15

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.