Competentiegericht leren op de werkvloer

29 juni 2009

Rapport aanvragenRapport downloaden

In 2010 wordt competentiegericht onderwijs landelijk ingevoerd in het middelbaar beroepsonderwijs. Met het oog daarop heeft het ROC Noorderpoort het GION opdracht gegeven voor een driejarig onderzoek. Doel van het onderzoek is het als organisatie leren van de ervaringen van de werkvloer als het gaat om competentiegericht onderwijs.

Dit eerste rapport beschrijft acht opleidingen van het Noorderpoort en de ervaringen en ontwikkeling van de leerlingen in het schooljaar 2007-2008. In volgende rapporten zal een verband worden gezocht tussen de vormgeving van competentiegericht onderwijs en ontwikkeling bij de leerlingen.

Rapport door Dr. G.J. Harms (Truus), tel. 6672

Opdrachtgever: Noorderpoort