Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

René Torenvlied benoemd tot bijzonder hoogleraar Sociologie

12 juni 2009

René Torenvlied is per 1 mei 2009 aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen benoemd tot bijzonder hoogleraar Sociologie i.h.b. Modellering van Besluitvorming en Beleidsimplementatie, vanwege de James Coleman Association. De James Coleman Association heeft ten doel de bevordering van onderwijs en onderzoek waarin systematische theorievorming, methodenontwikkeling en beleid binnen de sociale wetenschappen met elkaar worden verbonden.

De bijzondere leerstoel wordt gefinancierd vanuit de vakgroep Sociologie van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. De leerstoel richt zich op het geven van onderwijs en het doen van onderzoek naar complexe processen van besluitvorming en beleidsimplementatie. Daarnaast richt de leerstoel zich op onderzoek naar publiek management en prestaties van de publieke sector.

Torenvlied zal werkzaam zijn bij Sociologie en tevens een belangrijke rol gaan spelen bij de verdere ontwikkeling van instrumenten voor strategische advisering door DECIDE bv; het aan de vakgroep gelieerde onderzoeks- en consultancybureau.
René Torenvlied is momenteel als universitair hoofddocent werkzaam bij de vestiging Utrecht van het ICS, het Interuniversitair Centrum voor Sociaal-Wetenschappelijke Theorie en Methodologie.

René Torenvlied (Alkmaar, 1968) studeerde politieke wetenschappen (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1996 (eveneens cum laude) aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift ‘Besluiten in Uitvoering’. Zijn nationale en internationale wetenschappelijke publicaties zijn van uitstekende kwaliteit. Door hem binnengehaalde onderzoeksgelden, waaronder een VIDI-stipendium en een High Potential aanvraag bij de Universiteit Utrecht getuigen verder van zijn onderzoekskwaliteiten, terwijl daarnaast ook zijn onderwijs is bekroond.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 17 september 2018

  Pesten is een probleem van ons allemaal

  Van leerkrachten wordt veel verwacht; naast een stimulerend academisch klimaat, moeten ze er ook voor zorgen dat er niet gepest wordt in de klas. Ze zijn echter niet voldoende opgeleid om pesten effectief aan te kunnen pakken. Bovendien ontbreekt er...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Acceptatie van gaswinning nog verder gedaald

  De acceptatie van gaswinning is nog verder gedaald, de negatieve emoties worden sterker. Dat blijkt onder andere uit de resultaten van de vijfde meting van een langdurig onderzoek dat de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) sinds 2013 uitvoert naar de...