Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jenneke Bosch-Boesjes benoemd tot hoogleraar Ontwikkeling en differentiatie academisch onderwijs

04 juni 2009

Mr.dr. Jenneke Bosch-Boesjes is per 1 juni 2009 benoemd tot hoogleraar Ontwikkeling en differentiatie academisch onderwijs, in het bijzonder excellentietrajecten, aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG.

Bosch-Boesjes is sinds januari 2009 ‘dean’ van het Honours College van de RUG, waar ze universiteitsbreed verzwaarde programma’s opzet voor excellente studenten. Het Honours College, dat van start gaat in het academisch jaar 2009-2010, biedt zeer goede, ambitieuze studenten de gelegenheid om naast hun reguliere studie een zwaarder traject te volgen, waarin extra onderwijs binnen het eigen vakgebied (verdieping) wordt gecombineerd met vakken uit andere disciplines (verbreding).

Bosch-Boesjes (Hilversum, 1946) was eerder bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid verantwoordelijk voor de ontwikkeling en organisatie van het onderwijs, eerst als portefeuillehouder onderwijs en internationalisering, een functie die zij combineerde met een universitair hoofddocentschap in het privaatrecht, en sinds 2001 als directeur onderwijs. Ze heeft op de faculteit een groot aantal vernieuwingen van het onderwijs vormgegeven en ingevoerd, zoals de bachelor-masterstructuur, duale opleidingen, nieuwe (Engelstalige) masteropleidingen, een door de KNAW erkende onderzoeksmaster, een honoursprogramma voor getalenteerde studenten en een systeem van kwaliteitszorg.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...