Jenneke Bosch-Boesjes benoemd tot hoogleraar Ontwikkeling en differentiatie academisch onderwijs

04 juni 2009

Mr.dr. Jenneke Bosch-Boesjes is per 1 juni 2009 benoemd tot hoogleraar Ontwikkeling en differentiatie academisch onderwijs, in het bijzonder excellentietrajecten, aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG.

Bosch-Boesjes is sinds januari 2009 ‘dean’ van het Honours College van de RUG, waar ze universiteitsbreed verzwaarde programma’s opzet voor excellente studenten. Het Honours College, dat van start gaat in het academisch jaar 2009-2010, biedt zeer goede, ambitieuze studenten de gelegenheid om naast hun reguliere studie een zwaarder traject te volgen, waarin extra onderwijs binnen het eigen vakgebied (verdieping) wordt gecombineerd met vakken uit andere disciplines (verbreding).

Bosch-Boesjes (Hilversum, 1946) was eerder bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid verantwoordelijk voor de ontwikkeling en organisatie van het onderwijs, eerst als portefeuillehouder onderwijs en internationalisering, een functie die zij combineerde met een universitair hoofddocentschap in het privaatrecht, en sinds 2001 als directeur onderwijs. Ze heeft op de faculteit een groot aantal vernieuwingen van het onderwijs vormgegeven en ingevoerd, zoals de bachelor-masterstructuur, duale opleidingen, nieuwe (Engelstalige) masteropleidingen, een door de KNAW erkende onderzoeksmaster, een honoursprogramma voor getalenteerde studenten en een systeem van kwaliteitszorg.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13